• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ECT: Krievija ir atbildīga par Aleksandra Ļitviņenko nogalināšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:43, 21.09.2021


Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) otrdien nolēmusi, ka Krievija ir atbildīga par Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko nogalināšanu ar radioaktīvo poloniju Londonā 2006.gadā.


Foto:

Kā norādīja ECT, tā ir "neapgāžami" noteikusi, ka slepkavību pastrādāja Krievijas pilsoņi Andrejs Lugovojs un Dmitrijs Kovtuns un ir "spēcīgi pietiekami pierādījumi", ka viņi rīkojušies Krievijas varasiestāžu uzdevumā.

Tiesa secinājusi, ka "Krievija ir atbildīga par Aleksandra Ļitviņenko noslepkavošanu Apvienotajā Karalistē".

Aleksandrs Ļitviņenko, kurš no Krievijas slepenā dienesta aģenta bija kļuvis par Kremļa kritiķi, 2006.gada novembrī nomira pēc tam, kad bija iedzēris ar radioaktīvo poloniju-210 saindētu tēju kādā Londonas viesnīcā. Izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņu noslepkavojis Krievijas izlūkdienests, domājams, ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina piekrišanu.

Lielbritānija ir nosaukusi divus Ļitviņenko slepkavībā aizdomās turētos, kas vēl arvien dzīvo brīvībā Krievijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Vēl dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu tiks prasītas valsts valodas zināšanas

Atbilstoši Satversmes tiesas (ST) spriedumam vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā tiks prasītas valsts valodas zināšanas, secināms no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paustā pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.