• Emīlija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:34, 30.04.2024


Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".



Kā pastāstīja Ņetjosovs, viņš svētdien ieradies policijas iecirknī, lai iesniegtu iesniegumu par aplaupīšanu. Viņam pirms tam nepazīstami cilvēki bija uzbrukuši un nolaupījuši telefonu.

Policisti vīrietim viņa matu krāsas dēļ sastādījuši protokolu par armijas "diskreditāciju". Likumsargi nolēmuši, ka vīrieša frizūra "simbolizē Ukrainu", jo tās karoga krāsas ir dzeltena un zila.

Policisti arī noņēmuši Ņetjosova pirkstu nospiedumus un izsnieguši pavēsti uz kara komisariātu, piebilstot, ka piespiedīs "skūpstīt dzimto zemi ierakumos".

No 2022.gada marta sākuma līdz 2024.gada marta beigām Krievijas tiesās nonākuši 9098 administratīvie protokoli par armijas "diskreditāciju", iepriekš vēstīja izdevums "Mediazona".

Krievijas drošības struktūras par "diskreditāciju" uzskata jebkuru darbību vai izteikumu, ko var kaut kādā veidā saistīt ar pretkara nostāju vai atbalstu Ukrainai.

Pēc šī panta cita starpā cilvēki notiesāti par to, ka pārstāstījuši sapni par Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, par dzeltenzilām lentītēm pie mugursomas, par restorānā notikušu sarunu par karu Ukrainā vai par to, ka klausījušies dziesmas ukraiņu valodā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Pasaule Par uzbrukumu tūristiem Afganistānā uzņemas atbildību «Islāma valsts»

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmies atbildību par uzbrukumu ārzemju tūristiem Afganistānā, kurā tika nogalināti trīs Spānijas pilsoņi un trīs afgāņi, bet starp ievainotajiem ir Lietuvas pilsone.

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.

Lasiet arī

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".