• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija izsludinājusi meklēšanā Jāni Vitenbergu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 12:07, 16.05.2024


Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.


Foto: LETA

Krievijas Iekšlietu ministrijas meklēšanas bāzē publicētā informācija liecina, ka viņi izsludināti meklēšanā par Krievijas krimināllikuma pārkāpumu.

Agresorvalsts meklēto personu datubāzē iekļauts arī Palangas mērs Šarūns Vaitkus un vicemērs Sauļus Sime, Panevēžas mērs Rītis Mīkola Račkausks un vicemēre Loreta Masiļūniene.

Datubāzē ir arī Polijas pilsētas Malborkas mērs Mareks Haševskis un bijušais Bžegas mērs Ježijs Vrembjaks.

Visos gadījumos norādīts, ka izsludināšanas meklēšanā iemesls bijis Krievijas kriminālkodeksa pants, kurš gan nav netiek publiskots.

Krievijas propagandas aģentūra TASS, atsaucoties uz tiesībsargājošām iestādēm, ziņo, ka visas Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas esošās un bijušās amatpersonas tiek meklētas saistībā ar krimināllietām, kas Krievijā ierosinātas pēc panta par padomju karavīru pieminekļu iznīcināšanu un bojāšanu.

Aģentūra norāda, ka vairāk nekā 170 ārvalstu pilsoņiem, tostarp triju Baltijas valstu un Polijas pilsoņiem, Krievijas Izmeklēšanas komiteja aizmuguriski izvirzīja apsūdzības pieminekļu apgānīšanas lietās jau 2023.gada septembrī.

Pērn septembrī Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzsāka 16 krimināllietas par 143 faktiem par militāro apbedījumu, padomju karavīru pieminekļu un memoriālu iznīcināšanu vai bojāšanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā un Ukrainā. 170 ārvalstu pilsoņus izmeklētāji apsūdzējuši aizmuguriski.

Februārī kļuva zināms, ka Krievijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā desmitiem Eiropas, tostarp arī Latvijas, politiķu un amatpersonu, kā arī daudzas augsta ranga Ukrainas militārpersonas un simtiem cilvēku, kurus Maskava pasludinājusi par "ārvalstu algotņiem", kas kopā ar ukraiņiem cīnās pret Krievijas karaspēku.

Viņu vidū ir gan Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, gan 59 Saeimas deputāti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Meklējot pazudušo sievieti, lūdz atsaukties iedzīvotājus ar videoreģistratoriem

Turpinot meklēt pazudušo Annu Jansoni, kuras četrus mēnešus vecā meitiņa bez dzīvības pazīmēm tika atrasta mežā novietotā automašīnā, Valsts policija (VP) aicina atsaukties iedzīvotājus ar videoreģistratoru ierakstiem, kuri šā gada 1.novembrī no plkst.11 līdz 17 brauca pa autoceļu P101 Kalnciems-Kūdra.

Kriminālziņas Lūdz iedzīvotāju palīdzību bez vēsts pazudušas sievietes ar mazuli meklēšanā

Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību atrast Rīgā bez vēsts pazudušu sievieti ar šogad dzimušu meitu.

Kriminālziņas Policija lūdz palīdzēt! Rīgā bez vēsts pazudis 13 gadus vecais Haralds

Valsts policijas Rīgas Ziemeļu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 13 gadus veco Haraldu Ozoliņu.

Kriminālziņas Policija meklē! Ilmārs Kārkliņš izgājis no pansionāta un nav atgriezies

Valsts policija meklē bezvēsts prombūtnē esošo Ilmāru Kārkliņu.