• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 16:34, 20.05.2024


Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.



Reaģējot uz Mileja izteikumiem, Spānija jau ir atsaukusi savu vēstnieku no Argentīnas, un Spānijas ārlietu ministrs Hosē Manuels Albaress radio "Cadena Ser" sacīja, ka pirmdien izsauks Argentīnas vēstnieku.

"Es viņam paskaidrošu situācijas nopietnību un vēlreiz pieprasīšu, lai Havjers Milejs publiski atvainojas," sacīja Albaress.

Viņš paziņoja, ka neizslēdz diplomātisko attiecību pārtraukšanu ar Argentīnu, ja atvainošanās nebūs.

Argentīnas prezidents svētdien apmeklēja galēji labējo mītiņu Madridē, kurā piedalījās arī Francijas Nacionālās apvienības līdere Marina Lepēna un Itālijas premjerministre Džordža Meloni. Mītiņu organizēja labējā partija "Vox".

Milejs izraisīja Spānijas valdības sašutumu, kritizējot sociālismu un Sančesa sievu, viņu vārdā gan nenosaucot.

"Globālā elite neapzinās, cik postoša var būt sociālisma ideju īstenošana," sacīja Argentīnas prezidents.

"Viņi nezina, kādu sabiedrību un valsti tas var radīt, kādu tipu cilvēkus, kas stingri turas pie varas un kādu ļaunprātības līmeni tas rada, sacīja Meilejs.

"Kad tev, teiksim, ir korumpēta sieva, situācija kļūst netīra, un tu piecas dienas domā par to," viņš piebilda.

Spānijas premjerministrs nesen apsvēra iespēju atkāpties no amata pēc tam, kad Spānijas prokurori sāka sākotnējo izmeklēšanu pret viņa sievu Begonu Gomesu par iespējamo korupciju, bet izmeklēšana tika ātri izbeigta.

Ne tikai Spānijas valdība, bet arī Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārpolitikā un drošības politikā Žuzeps Borels nosodīja Mileja izteikumus.

Argentīnas valdība nav paudusi nožēlu, un paziņojusi, ka tai nav, par ko atvainoties. "Es domāju, ka, gluži pretēji, Spānijas valdībai ir jāatvainojas par to, kas tika teikts par Mileju," paziņoja Argentīnas iekšlietu ministrs Gijermo Franko.

Milejs ieradās Spānijā piektdien, un uzreiz radās diplomātiskas domstarpības, jo viņa uzturēšanās laikā netika organizētas tikšanās ar Sančesu vai Spānijas karali Felipi VI. Savā runā pirmajā Spānijas apmeklējuma dienā Milejs nosodīja to, ko viņš nosauca par sātanisku sociālismu.

Milejs, kurš sevi dēvē par "anarhokapitālistu", uzvarēja vēlēšanās pagājušā gada novembrī un stājās amatā, solot samazināt Argentīnas milzīgo valsts parādu līdz nullei. Viņš ir ieviesis taupības programmu, saskaņā ar kuru valdība samazināja subsīdijas transportam, degvielai un energoresursiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Argentīna devalvē savu valūtu par vairāk nekā 50%

Argentīnas ekonomikas ministrs Luiss Kaputo otrdien paziņoja, ka valsts valūta peso tiek devalvēta par vairāk nekā 50% pret ASV dolāru, jaunajai valdībai veicot pasākumus ekonomikas krīzes pārvarēšanai.

Pasaule Zelenskis Argentīnas prezidenta inaugurācijā runājis ar Orbānu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien Buenosairesā Argentīnas prezidenta Havjera Mileja inaugurācijas ceremonijā runājis ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu.

Pasaule Argentīnā par prezidentu ievēlēts Havjers Milejs, kas tiek salīdzināts ar Trampu

Argentīnā svētdien prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis labējo kandidāts Havjers Milejs, kas bieži tiek salīdzināts ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un kādreizējo Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru.

Pasaule Argentīnā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta

Argentīnā svētdien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā sacenšas ekonomikas ministrs Serhio Masa, kas pārstāv pie varas esošos kreisos populistus, un labējo kandidāts Havjers Milejs, kas bieži tiek salīdzināts ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un kādreizējo Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru.