• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:26, 25.04.2024


Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.


Latvijas ostu termināli joprojām tiek izmantoti izejvielu tranzītam uz Krieviju.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padome vienbalsīgi pieņēma lēmumu attiecībā uz LTRK biedriem, kuri turpina eksportu uz Krieviju.

LTRK padome nolēma, ka ar tiem biedriem, kuri turpina eksportēt uz Krieviju, LTRK valde uzsāk pārrunas, lai noskaidrotu biedru iespējas pārtraukt šo sadarbību noteiktā termiņā. Ja vienošanās netiek panākta, tiek veikta biedra izslēgšana no Latvijā lielākās uzņēmēju organizācijas - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Patlaban LTRK biedru vidū ir 25 uzņēmumi, kas eksportē preces uz Krieviju. Astoņi uzņēmumi ir loģistikas kompānijas, piecas ir medicīnas un farmācijas kompānijas, divi ir tekstila uzņēmumi, divi pārtikas uzņēmumi, savukārt vēl astoņu uzņēmumu eksporta portfelis tiks precizēts sarunu gaitā. Kopumā LTRK ir vairāk nekā 2700 tiešo biedru. Minētie uzņēmumi ir pavisam maza daļa un neveido pat procentu.

"Krievijas brutālais karš Ukrainā ilgst jau vairāk nekā divus gadus, tāpēc, mūsuprāt, ir skaidrāk par skaidru, ka ekonomiskā sadarbība ar šo agresorvalsti ir jāpārtrauc. Vairākkārtīgi esam aicinājuši politikas veidotājus rīkoties šajā jautājumā", - ziņoja LTRK.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".