• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saistībā ar GPS signāla traucēšanu Igaunija izsauc Krievijas pārstāvi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:32, 08.05.2024


Igaunijas Ārlietu ministrija trešdien izsauca Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai paustu protestu par to, ka Krievija rada GPS signāla traucējumus Igaunijā.



Ārlietu ministrs Marguss Cahkna teica, ka Krievijas radītie satelīta navigācijas traucējumi laika gaitā kļūst arvien spēcīgāki, radot apjukumu un būtiski ietekmējot civilo aviāciju.

"Ar tādu rīcību tiek pārkāpti Starptautiskās telekomunikāciju savienības (ITU) noteikumi par radiosakariem, kas aizliedz tāda veida iejaukšanos, un mēs to paudām Krievijas pagaidu pilnvarotajam lietvedim," klāstīja ministrs.

"GPS signāla traucējumi ir Krievijas hibrīddarbību elements, kas traucē mūsu ierasto ikdienu un apdraud mūsu sabiedroto drošību līdzīgi Krievijas organizētajiem vardarbīgajiem incidentiem, kiberuzbrukumiem un dezinformācijas kampaņām," piebilda Cahkna.

Igaunijas ārlietu ministrs piebilda, ka Krievijas radītie GPS signāla traucējumi ir būtiski kaitējuši gaisa satiksmei mūsu reģionā, ko īpaši apliecina lidmašīnu reisu apturēšana starp Helsinkiem un Tartu.,

Cahkna GPS signāla traucējumu radīto apdraudējumu ir pārrunājis ar Eiropas Savienības dalībvalstu un NATO sabiedroto pārstāvjiem, un pagājušajā nedēļā par to runāja arī Ziemeļatlantijas padomē.

Krievijas hibrīduzbrukumi Eiropā un citviet kļūst par arvien aktuālāku problēmu. Šonedēļ vairākas Eiropas valstis ir izsaukušas Krievijas augsta ranga diplomātus, lai paustu protestu pret Maskavas organizētiem hibrīda un kiberuzbrukumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Uz Irānas sagrābta kuģa Hormuzā atrodas Igaunijas iedzīvotājs

Igaunijas Ārlietu ministrija svētdien apstiprināja, ka uz kuģa, kuru Irānas gvarde sestdien sagrābusi Hormuza jūras šaurumā, atrodas Igaunijas iedzīvotājs.

Kriminālziņas Igaunijā kiberuzbrukumā «Apotheka» nozagti simtiem tūkstošu klientu datu

Aptieku tīkls "Apotheka" Igaunijā februārī piedzīvoja kiberuzbrukumu, kurā nelikumīgi lejupielādēti vairāki simti tūkstošu aptiekas klienta kartes īpašnieku datu, ceturtdien paziņoja Igaunijas Centrālā kriminālpolicija, ģenerālprokuratūra, Datu aizsardzības inspekcija un Valsts informācijas sistēmu departaments, apliecinot, ka datu noplūšana ir apturēta.