• Emma,
  • Lība
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:40, 18.05.2024


Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.



"Mēs esam pieņēmuši lēmumu investēt desmit miljardus zlotu savā drošībā un galvenais - mūsu austrumu robežas stiprināšanā," sacīja premjers, projektu dēvējot par "austrumu vairogu".

"400 kilometrus garās robežas nostiprināšana ar Krieviju un Baltkrieviju būs atturēšanas elements, stratēģija, lai atspiestu karu no mūsu robežām," viņš sacīja, piebilstot, ka darbs vēl nav sācies.

Kopš Krievija 2022.gada februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Varšava bijusi stingra Ukrainas atbalstītāja, un Polija - svarīgs tranzīta ceļš Rietumu bruņojuma piegādēm Ukrainai.

Polija ir modernizējusi savu armiju un tēriņus aizsardzībai palielinājusi līdz 4% no IKP, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā.

Varšava arī iegādājusies bruņojumu vairāku miljardu eiro vērtībā, pamatā no ASV un Dienvidkorejas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas premjers Fico aizvests no slimnīcas uz mājām

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš mēneša vidū tika nopietni sašauts atentātā, ceturtdienas vakarā tika aizvests no slimnīcas uz mājām, kur viņš turpinās atveseļoties, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule Krievijas triecienos Harkivai nogalināti trīs cilvēki un daudzi ievainoti

Krievijas armijas veiktos triecienos Ukrainas pilsētai Harkivai ir nogalināti trīs cilvēki un ievainoti 23, piektdienas rītā paziņoja Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Pasaule Tramps atzīts par vainīgu visās apsūdzībās «klusēšanas naudas» lietā

Ņujorkas zvērināto tiesa ceturtdien atzina bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu par vainīgu visos 34 apsūdzības punktos prāvā par "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

Pasaule Ukraiņi Krimā iznīcinājuši divus Krievijas kuterus

Krimā ceturtdien Ukrainas jūras dronu triecienā iznīcināti divi Krievijas kuteri, pavēstīja Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR), norādot, ka tie atbilstoši provizoriskajai informācijai bijuši ātrgaitas transporta un desanta kuteri KS-701 "Tuņec".

Lasiet arī

Pasaule Tusks: Polijas tiesneša bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes

Polijas tiesneša Tomaša Šmita, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai, bēgšanā uz Baltkrieviju ir valsts nodevības pazīmes, trešdien sacīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Polijas parlamentā sākas debates par abortu likumu liberalizāciju

Polijas premjerministrs Donalds Tusks priekšvēlēšanu kampaņā solīja stiprināt sieviešu tiesības un sekmēt piekļuvi abortam. Pašreiz Polijā ir spēkā viens no stingrākajiem abortu likumiem Eiropas Savienībā (ES).