• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas bagātnieki varēs sacensties par tiesībām uz salu Igaunijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 15:27, 16.05.2024


Šobrīd tur dzīvo aitas, putni un savvaļas dzīvnieki.


Zeme jūras vidū, uz kuras nav neviena cilvēka.

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Pēc nekustamā īpašuma eksperta Tonu Tomparka domām, šis ir unikāls īpašums Baltijā. Latvijai nepieder neviena sala, un šāds piedāvājums ir patiesi nebijis! Tā ir iespēja arī latvietim iegūt savā īpašumā salu. Tas būs daudz īpašāk nekā grezns dzīvoklis vecpilsētā. Lai gan 239 660 m2 lielā privātā sala Hõralaid tiek piedāvāta ar sākuma cenu 2 eiro par kvadrātmetru, pēc viņa teiktā, gala cena var būt daudzkārt lielāka. "Salu īpašu padara būvniecības tiesības, kas daudziem šādiem objektiem netiek piešķirtas dabas aizsardzības nosacījumu dēļ," skaidroja Tomparks.

Salā pie Hījumā šobrīd dzīvo aitas, putni un savvaļas dzīvnieki, taču saskaņā ar detālplānojumu Hõralaidā var dzīvot arī cilvēki, tur var būvēt dzīvojamās ēkas un laivu ostu. Jūras salas ar apbūves tiesībām pārdošanai citur Baltijas valstīs nav atrodamas; salīdzināmi objekti tiek pārdoti, piemēram, Somijā, kur cenas par salu sasniedz miljoniem eiro.

Hõralaid salas izsole ir privāta izsole nevis piespiedu pārdošana. Tiesu izpildītāja organizētā izsole nodrošina, ka izsole norisinās godprātīgi un objektīvi.

Igaunijas teritorijā ir 1521 sala, no kurām lielākā daļa atrodas Baltijas jūrā (Igaunijas arhipelāgs), vairākas salas ir arī Peipusa ezerā un citos ezeros. Tikai 19 salas ir apdzīvotas. Liela daļa Igaunijas salu ietilpst Rietumigaunijas arhipelāgā.

Igaunijas salām raksturīga liela kultūras un dabas daudzveidība — tām raksturīgi savi tautastērpi, dialekti, tradīcijas. Daudzās Igaunijas salās līdz nesenam laikam dzīvoja galvenokārt zviedri.

Salās atrodas lielas dabas vērtības, tai skaitā Kāli meteorīta krāteris, viena no retajām Ziemeļeiropas endēmajām sugām — augs Rhinanthus osiliensis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Skafandru daudz, bet nav ar ko doties kosmosā: NASA ir lielas problēmas

Kosmosa aģentūra saskaras ar lielu jaunu skafandru trūkumu, lai aizstātu sabrukušos 80. gadu skafandrus.

Interesanti fakti Kas ir Rīgas Zooloģiskā dārza skaistā iemītniece mara, jeb pampu zaķis (+VIDEO)

Patlaban mazuļi jau izskatās krietni lieli un kopā ar pieaugušajiem labprāt mielojas ar aploka zaļo zelmeni.

Interesanti fakti Nosaukta galvenā elektromobiļu problēma

JD Power pētnieki ir atklājuši, ka elektrisko automobiļu galvenā problēma ir saistīta ar programmatūru. Par to ziņo The Verge.

Interesanti fakti Astronauti nevar atgriezties no orbītas. Nedēļas vietā viņi tur atrodas mēnesi

NASA apgalvo, ka bojātā Boeing Starliner kosmosa kuģa apkalpe nav iestrēgusi Starptautiskajā kosmosa stacijā. Tomēr nav zināms, kad astronauti varēs atgriezties mājās.

Lasiet arī

Interesanti fakti Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Pasaule Atbrīvots Igaunijas valstspiederīgais, kas atradās uz Irānas sagrābtā kuģa

Irāna ceturtdien atbrīvojusi Igaunijas valstspiederīgo, kurš bija starp 13.aprīlī Hormuza šaurumā sagrābtā kuģa "MSC Aries" apkalpes locekļiem, informēja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Pasaule Saistībā ar GPS signāla traucēšanu Igaunija izsauc Krievijas pārstāvi

Igaunijas Ārlietu ministrija trešdien izsauca Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi, lai paustu protestu par to, ka Krievija rada GPS signāla traucējumus Igaunijā.

Pasaule Narvā atkal parādīs Krievijai plakātu ar uzrakstu «Putins - kara noziedznieks»

Narvā pie Hermaņa pils karoga torņa jau otro gadu pēc kārtas tiks izkārts pret pāri upei esošo Krievijas pilsētu Ivangorodu pavērsts liels plakāts, uz kura redzams asinīm notašķīts diktators Vladimirs Putins un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins - kara noziedznieks").