• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:24, 18.05.2024


Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.


Foto: twitter

Zelenskis sacīja, ka situācija Harkivas apgabalā, kur Krievija ieņēmusi vairākus ciemus, tiek "kontrolēta", bet "nav stabilizējusies" pēc Ukrainas papildspēku nosūtīšānas.

Prezidents arī sacīja, ka Krievijas karaspēks pavirzījies uz priekšu par pieciem līdz 10 kilometriem, pirms to apturēja Ukrainas spēki.

Krievijas ofensīva "var sastāvēt no vairākiem viļņiem", un Harkivas apgabalā "bija pirmais vilnis", sacīja Zelenskis.

"Es neteiktu, ka tas bija liels panākums" Krievijai, atzina Zelenskis. Viņš tomēr piebilda: "Mums jābūt prātīgiem un jāsaprot, ka viņi iet dziļāk mūsu teritorijā, nevis otrādi, un tā vēl ir viņu priekšrocība."

Krievija 10.maijā sāka ofensīvu Harkivas apgabalā, bombardējot pierobežas ciemus un piespiežot tūkstošiem cilvēku atstāt savas mājas. Krievija šajā ofensīvā panākusi lielākos teritoriālos ieguvumus Ukrainā kopš 2022.gada beigām.

Krievijas diktators Vladimirs Putins piektdien vizītē Ķīnā apgalvoja, ka Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu un ofensīva esot "sanitārās zonas" veidošana, atbildot uz Ukrainas veiktajām Belgorodas apgabala apšaudēm.

Zelenskis tomēr sacīja, ka Krievijas spēki "grib uzbrukt" Harkivai, lai gan saprot, ka tas būtu "ļoti grūti". "Viņi saprot, ka mums ir spēki, kas cīnīsies ilgu laiku," teica Zelenskis.

Viņš arī sacīja, ka Ukrainai un tās Rietumu sabiedrotajiem nevajadzētu izrādīt vājumu, un aicināja dislocēt divas raķešu sistēmas "Patriot", lai aizsargātu debesis virs Harkivas apgabala un izrādītu spēku pret Maskavu.

"Viņi ir kā nezvērs (..) Ja viņi jutīs kādu vājo vietu šajā virzienā, tad viņi spiedīsies uz priekšu," sacīja Ukrainas prezidents.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES pauž bažas par iespējamu Orbāna vizīti Maskavā

Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien pauda bažas par baumām, ka ES prezidējošās valsts Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns varētu apmeklēt Maskavu.

Pasaule ES atjaunojusi ievedmuitas tarifu kvotas olu un cukura importam no Ukrainas

No otrdienas, 2.jūlija, atjaunotas brīvās tirdzniecības līguma (DCFTA) ievedmuitas tarifu kvotas olu un cukura importam Eiropas Savienībā (ES), paziņojusi Eiropas Komisija.

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Valsts prezidents ar Latvijas delegāciju dosies uz NATO samitu Vašingtonā

Vašingtonā, ASV, no 9.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies NATO samits, kurā Latvijas delegācijas vadītājs būs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis ieradies Berlīnē uz Ukrainas atjaunošanas konferenci

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien Berlīnē piedalīsies starptautiskā konferencē par Ukrainas atjaunošanu.

Pasaule Zelenskis pauž vilšanos par valstu līderu vilcināšanos apmeklēt miera samitu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien drošības forumā Singapūrā paudis vilšanos par to, ka vairāku valstu līderi nav apņēmušies piedalīties Šveicē gaidāmajā miera samitā.

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.