• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Irānas sagrābta kuģa Hormuzā atrodas Igaunijas iedzīvotājs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:32, 15.04.2024


Igaunijas Ārlietu ministrija svētdien apstiprināja, ka uz kuģa, kuru Irānas gvarde sestdien sagrābusi Hormuza jūras šaurumā, atrodas Igaunijas iedzīvotājs.



"Esam saņēmuši apstiprinājumu, ka uz kuģa, kuru Hormuza šaurumā sagrāba Irānas Revolucionārā gvarde, atrodas Igaunijas iedzīvotājs," sacīja ārlietu ministrs Marguss Cahkna.

"Mēs esam sazinājušies ar šīs personas ģimeni un kopā ar mūsu partneriem īstenojam iespējamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka Irānas iestādes atbrīvo kuģa apkalpi, arī Igaunijas iedzīvotāju, un viņi var atgriezties mājās," viņš piebilda.

Sestdienas rītā pie Hormuza, kas savieno globālajā tirdzniecībā svarīgo Persijas līci un Omānas līci, Irānas paramilitārās Revolucionārās gvardes desantnieki no helikoptera nolaidās uz konteineru kuģa, kas saistīts ar Izraēlu. Irānas valsts ziņu aģentūra IRNA informēja, ka gvardes jūras spēku specvienība uzbruka kuģim "MSC Aries", kuram ir Portugāles karogs, bet kas tiek saistīts ar Londonā bāzēto uzņēmumu "Zodiac Maritime".

"Zodiac Maritime" ietilpst Izraēlas miljardiera Ejala Ofera kontrolētajā grupā "Zodiac Group". "Zodiac" nekomentēja notikušo. Ženēvā bāzētā kompānija "MSC" atzina, ka tās kuģis ir sagrābts un uz tā atrodas 25 apkalpes locekļi.

ASV Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses dienestā informēja, ka kuģa apkalpē ir Indijas, Filipīnu, Pakistānas, Krievijas un Igaunijas valstspiederīgie. ASV aicināja Irānu atbrīvot apkalpi un kuģi.

Pieaugot saspīlējumam Tuvajos Austrumos arī Irānas atbalstītie Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki vairākkārt ir uzbrukuši kuģiem, kuri, pēc viņu apgalvotā ir saistīti ar Izraēlu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Igauniju atstāj Pareizticīgās baznīcas metropolīts

Maskavas patriarhāta pakļautībā esošās Igaunijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Jevgeņijs, kurš attaisno Krievijas agresiju Ukrainā un tāpēc nav saņēmis uzturēšanās atļaujas pagarinājumu, otrdien atstāj Igauniju.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēts Tartu Universitātes profesors

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizturējusi Tartu Universitātes profesoru Vjačeslavu Morozovu, kurš ir Krievijas pilsonis un kuru Igaunijas Drošības policija (KaPo) tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.

Pasaule Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma divi kriptokrāpniecībā apsūdzētie

Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma par pusmiljardu eiro vērtu krāpniecību darījumos ar kriptovalūtu apsūdzētie Sergejs Potapenko un Ivans Turigins, kuru izdošanu pieprasa ASV.

Pasaule Pēc PVN likmes palielināšanas igauņi apsver iespēju iepirkties Latvijā

Igaunijā no 1.janvāra pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme ir paaugstināta par diviem procentpunktiem - līdz 22%, tādēļ daļa Igaunijas iedzīvotāju apsver iespēju iepirkties Latvijā, kur PVN likme ir zemāka, liecina pēc bankas "Citadele" pasūtījuma veiktās aptaujas dati.