• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Irānas sagrābta kuģa Hormuzā atrodas Igaunijas iedzīvotājs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:32, 15.04.2024


Igaunijas Ārlietu ministrija svētdien apstiprināja, ka uz kuģa, kuru Irānas gvarde sestdien sagrābusi Hormuza jūras šaurumā, atrodas Igaunijas iedzīvotājs.



"Esam saņēmuši apstiprinājumu, ka uz kuģa, kuru Hormuza šaurumā sagrāba Irānas Revolucionārā gvarde, atrodas Igaunijas iedzīvotājs," sacīja ārlietu ministrs Marguss Cahkna.

"Mēs esam sazinājušies ar šīs personas ģimeni un kopā ar mūsu partneriem īstenojam iespējamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka Irānas iestādes atbrīvo kuģa apkalpi, arī Igaunijas iedzīvotāju, un viņi var atgriezties mājās," viņš piebilda.

Sestdienas rītā pie Hormuza, kas savieno globālajā tirdzniecībā svarīgo Persijas līci un Omānas līci, Irānas paramilitārās Revolucionārās gvardes desantnieki no helikoptera nolaidās uz konteineru kuģa, kas saistīts ar Izraēlu. Irānas valsts ziņu aģentūra IRNA informēja, ka gvardes jūras spēku specvienība uzbruka kuģim "MSC Aries", kuram ir Portugāles karogs, bet kas tiek saistīts ar Londonā bāzēto uzņēmumu "Zodiac Maritime".

"Zodiac Maritime" ietilpst Izraēlas miljardiera Ejala Ofera kontrolētajā grupā "Zodiac Group". "Zodiac" nekomentēja notikušo. Ženēvā bāzētā kompānija "MSC" atzina, ka tās kuģis ir sagrābts un uz tā atrodas 25 apkalpes locekļi.

ASV Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses dienestā informēja, ka kuģa apkalpē ir Indijas, Filipīnu, Pakistānas, Krievijas un Igaunijas valstspiederīgie. ASV aicināja Irānu atbrīvot apkalpi un kuģi.

Pieaugot saspīlējumam Tuvajos Austrumos arī Irānas atbalstītie Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki vairākkārt ir uzbrukuši kuģiem, kuri, pēc viņu apgalvotā ir saistīti ar Izraēlu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Ekonomika «Bolt» zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro

Igaunijas mobilitātes tehnoloģiju kompānijas "Bolt" zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro, un tas ir par 27,3% vairāk salīdzinājumā ar 72,2 miljonu eiro zaudējumiem 2022.gadā, liecina uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.

Pasaule Igaunija iepērk «Mistral» raķešu sistēmas

Igaunija, Francija, Beļģija, Kipra un Ungārija parakstījusi kopīgu līgumu par tuvas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Mistral" iegādi, lai palielinātu savus munīcijas krājumus.

Interesanti fakti Igaunijā atrastas 1940.gadā notriektās Somijas pasažieru lidmašīnas atliekas

Igaunijas ūdenslīdēju pakalpojumu uzņēmuma "Tuukritode" vadītājs Kaido Peremēss paziņojis, ka pēc daudzu gadu meklējumiem jūras dibenā atrastas 1940.gadā padomju bumbvedēju notriektās Somijas pasažieru lidmašīnas "Kaleva" atliekas.