• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 11:18, 20.04.2024


Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.



Reperis aizturēts koncerta laikā naktsklubā "Face", liecina sociālajos tīklos publicēti videoieraksti. Tajos redzams, ka specvienības darbinieki "Platina" uzstāšanās laikā uziet uz skatuves un aizved viņu. Aizturēšanas iemesli nav zināmi.

Kā liecina "Telegram" kanālu publicētā informācija, sūdzību par reperi uzrakstījusi "Droša interneta līgas" vadītāja Jekaterina Mizuļina, kura aicinājusi pārbaudīt, vai mūziķa dziesmu tekstos nav narkotiku propagandas. Pati Mizuļina paziņoja, ka viņai nav zināmi "Platina" aizturēšanas iemesli, sakot, ka "pēdējos gados pret viņu nekādu iesniegumu nav bijis".

Portāls "Meduza" vēsta, ka apmēram pēc stundas viņu atbrīvoja. Tomskas policija ziņoja, ka Latvijas pilsonim noformēti administratīvie protokoli par ieceļošanas Krievijā noteikumu pārkāpšanu, nelikumīgu strādāšanu un atteikšanos no medicīniskās apskates reibuma noteikšanai. Turklāt tiekot lemts par iespējamu protokola, izmantojot pantu par narkotiku propagandu.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte portālu bb.lv informēja, ka Latvijas vēstniecība Krievijā tikusi informēta par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu Tomskā. Vēstniecība sazinājusies ar valstspiederīgā tuviniekiem, ticis noskaidrots, ka aizturētajam ir nozīmēts advokāts un plānota tiesas sēde.

Ārlietu ministrija atkārtoti brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju saistībā ar tur pastāvošajiem drošības riskiem. Konsulārās palīdzības sniegšana esošajos ģeoplolitiskajos apstākļos ir ierobežota.

Reperis no Rīgas 12.aprīlī sāka turneju pa Krieviju. 19.aprīlī, kad viņu aizturēja, viņam palika 28.gadi.

Krievu valodā dziedošais reperis ir apvienības "RNB Klub" dalībnieks . Viņa piektais studijas albums tika izdots aprīļa sākumā. Plaudis uzstājas krievu valodā un savu karjeru veidojis Krievijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Lasiet arī

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Vēl dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu tiks prasītas valsts valodas zināšanas

Atbilstoši Satversmes tiesas (ST) spriedumam vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā tiks prasītas valsts valodas zināšanas, secināms no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paustā pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.