• Akvelīna,
  • Ernestīne,
  • Ingmārs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:05, 01.05.2024


Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.



Lielbritānija pagājušajā nedēļā pieņēma likumu, kas ļauj valdībai izraidīt uz Ruandu imigrantus, kas pretlikumigi ieradušies Lielbritānijā. Premjerministra Riši Sunaka valdība plānoja līdz jūlijam sākt izraidīšanas uz Ruandu.

Vīrietis, kurš pirmdien atstāja Lielbritāniju, bija piekritis nosūtīšanai uz Kigali pēc viņa patvēruma pieprasījuma noraidīšanas, ziņoja vairāki mediji. Viņš ir kādas Āfrikas valsts pilsonis un aizlidoja ar komercreisa lidmašīnu.

Par savu piekrišanu atstāt Lielbritāniju šim vīrietim ir paredzēts saņemt līdz 3000 britu mārciņu, vēstīja valdības ziņu avoti, kurus citēja laikraksts "The Times".

Lielbritānijas valdība otrdien paziņoja, ka plāno šogad uz Ruandu izraidīt 5700 nelegālo imigrantus, kas jau atrodas Lielbritānijā un kurus Ruanda "principā" piekritusi uzņemt.

Tie nelegālie imigranti, kas Lielbritānijā ieradušies laikā no 2022.gada janvāra līdz pagājušā gada jūnijam un kuru patvēruma pieprasījumi atzīti par neizskatāmiem, tiks izraidīti uz Ruandu, norādīja Iekšlietu ministrija.

Saskaņā ar oficiālās statistikas datiem šajā 18 mēnešus ilgajā periodā, šķērsojot Lamanša kanālu, Lielbritānijā nelegāli ieradās vairāk nekā 57 000 imigrantu.

Daļu no tiem Londona plāno nosūtīt uz Ruandu, kas izskatīs viņu patvēruma pieprasījumus.

Gadījumā, ja pieprasījumi tiks apmierināti, viņi varēs palikt Ruandā, taču Lielbritānijā atgriezties tiesību tiem nebūs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par uzbrukumu tūristiem Afganistānā uzņemas atbildību «Islāma valsts»

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmies atbildību par uzbrukumu ārzemju tūristiem Afganistānā, kurā tika nogalināti trīs Spānijas pilsoņi un trīs afgāņi, bet starp ievainotajiem ir Lietuvas pilsone.

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Lasiet arī

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Lielbritānija sūtīs migrantus uz Ruandu

Lielbritānijas parlaments pirmdien pieņēma likumprojektu, kas ļauj īstenot premjerministra Riši Sunaka plānu izraidīt uz Ruandu patvēruma meklētājus, kuri pretlikumīgi ieradušies Lielbritānijā.