• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija aizturējusi vīrieti, kurš ar īsziņu izkrāpis gandrīz 950 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 20:43, 11.01.2024


Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš ar īsziņu izkrāpis gandrīz 950 eiro.



Jelgavas novada Līvbērzes pagastā pērn 5.septembrī kāds 1992.gadā dzimis vīrietis savā mobilajā tālrunī saņēma īsziņu no adresāta "VPM-VISS" ar tekstu "Zemgales apgabaltiesa trešdien 06.09.2023.", kā arī turpmāk tekstā norādītu interneta saiti, kas lasītāju mudināja uzspiest uz tās, lai iegūtu plašāku informāciju.

Vīrietis uzspiedis uz zemāk norādītās saites, pēc kā no viņa bankas konta tika pārskaitīta nauda uz kādu citu viņam nepazīstamai personai piederošu bankas kontu. Pārbaudot savu bankas konta atlikumu, vīrietis konstatēja, ka no tā tikko pārskaitīti 946,30 eiro.

Apkrāptais vīrietis nekavējoties ziņoja par šo nodarījumu policijai, pēc kā Valsts policijā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.1 panta 1.daļas, apstākļu skaidrošana un izmeklēšana.

Veicot izmeklēšanas darbības, 2023.gada 20.decembrī Valsts policijas amatpersonas aizturēja kādu 2003.gadā dzimušu vīrieti, uz kura kontu tika pārskaitīti izkrāptie naudas līdzekļi. Šobrīd iespējamai vainīgajai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu - svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu, vai citu mantisku labumu iegūšanu, apzināti ievadot automatizētā datu apstrādes sistēmā nepatiesus datus, lai ietekmētu tās resursu darbību (datorkrāpšana) - paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un sargāt savu personīgo informāciju, kā arī piekļuves datus banku kontiem. Valsts pārvaldes iestādes nekad nesūtīs īsziņas ar aizdomīgām saitēm, uz kurām uzspiežot, saņēmējs tiks aicināts ievadīt savus kredītkaršu numurus, PIN kodus, "Smart-ID" piekļuves kodus, CVC kodus un tamlīdzīgi.

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, policija aicina pēc iespējas ātrāk par to ziņot bankai un pēc tam - vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Kriminālziņas Skandāls ar BaltCap līdzekļu piesavināšanos - EIB viceprezidenta komentārs

Eiropas Investīciju banka (EIB), kas ieguldījusi 20 miljonus eiro Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" infrastruktūras fondā, ir vīlusies par informāciju, ka bijušais fonda partneris ir piesavinājies miljoniem eiro, tomēr tas neietekmē EIB plānus Baltijas valstīs, paziņoja bankas viceprezidents Tomass Estross.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Kriminālziņas «Burger King» brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotu krāpšanu

Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King" brīdina par uzņēmuma vārdā īstenotām krāpšanas shēmām sociālajos tīklos, līdzīgi kā to pagājušajā nedēļā ziņoja arī "McDonald's".

Sabiedrība Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpj vairāk nekā 1000 eiro

Ar viltus īsziņu liepājniecei izkrāpti vairāk nekā 1000 eiro, informē Valsts policija.