• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:50, 30.04.2024


Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.


Skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē īsti sportiski lustīgā un kustīgā garā kopā ar olimpiskajiem zaķiem Lustīgo un Kustīgo.

Būvniecības rezultātā Valmieras Gaujas krasta vidusskola - attīstības centrs ieguvis ne vien īpaši pielāgotu sporta zāli personām ar speciālām vajadzībām, kur nodrošināt mācību priekšmeta "Sports un veselība", sporta interešu izglītības programmu īstenošanu, sporta pasākumu organizēšanu, kā arī aktīvu un veselīgu brīvā laika pavadīšanu, bet arī izveidots jauns ieejas mezgls ar uzbrauktuvi un pacēlāju, pielāgotām tualetēm, dušām, ģērbtuvi. Ir labiekārtota arī āra teritorija ar bruģētiem celiņiem, ievērojot taktilās vadulas, uzstādīts apgaismojums, soliņi, kā arī ierīkota atpūtas zona ar rotaļu un izzinošiem elementiem.

Valmieras Gaujas krasta vidusskola - attīstības centrs ir lielākā speciālās izglītības iestāde Vidzemē un viena no lielākajām šāda veida izglītības iestādēm Latvijā. Skolā mācās 330 izglītojamie, tajā skaitā 92 bērni apgūst speciālās pirmsskolas izglītības programmas. Valmieras Gaujas krasta vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā, jo tā ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kas nodrošina pēctecīgu speciālo izglītību - no pirmsskolas līdz vidējai izglītībai.

Tajā pašā laikā Jaunsardzes centrs uzsāka darbu Gaujas krasta viduskola-attīstības centrā ar dažādu vecuma bērniem. Jaunsargu ikdiena ir Jaunsargu mācību paraugprogrammas apgūšana, iegūstot jaunas zināšanas un iemaņas, kā arī prasmes, kas var noderēt ikdienas dzīvē, piemēram, orientēšanās apvidū vai pirmā medicīniskā palīdzība. Pasākumi un darbošanās kopā saliedē jaunsargus un veicina piederību valstij un nostiprina patriotismu.

"Mācību gada laikā paspējām iepazīt Valsts policijas darba stihijas un nokārtot WHT testu, šaut ar pneimatiku "Crosmanu", veidot iemaņas orentēšanās, sadarbības un dzīvei nepieciešamās iemaņas nometnēs un pasākumos ko rīko Jaunsardzes centrs", - ziņoja skolas pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Sabiedrība Valsts piedāvā iegādāties noziedzniekiem izņemtus ziedu sīpolus

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi krimināllietās izņemto lietisko pierādījumu realizāciju, piedāvājot izsolē iegādāties trīs veidu ziedu sīpolus par vismaz 230 000 eiro, liecina aģentūras paziņojums.

Lasiet arī

Kriminālziņas Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus

Vairākas skolas šorīt, pirmajā jaunā mācību gada dienā, saņēmušas "zema riska līmeņa draudu" e-pastus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Sabiedrība Veiktas 11 izglītības iestāžu reorganizācijas vai likvidācijas

Līdz ar jauno mācību gadu veiktas 11 izglītības iestāžu reorganizācijas vai likvidācijas, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) tīmekļvietnē.

Sabiedrība Lietas, kas jāatceras, gatavojot bērnu skolai (+VIDEO)

Pirmklasniekiem aktīvai dienai nepieciešams daudz enerģijas.

Sabiedrība Trešdaļa vecāku plāno atvēlēt bērnu sagatavošanai skolai no 100 līdz 200 eiro

Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuriem ir bērni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, plāno atvēlēt no 100 līdz 200 eiro, lai sagatavotu bērnus skolai, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.