• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš: Masu pasākumu atļaušanu tuvākajā laikā tāpat varam negaidīt

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
LETA 09:26, 03.06.2020


Varētu tikt pieļauta pulcēšanās lielākam skaitam cilvēku, tomēr, kā uzsvērusi veselības ministre un Slimību profilakses un kontroles centrs, šovasar gan nevarētu gaidīt lielos masveida pasākumus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).


Foto: LETA

"Mums jāsaprot, ka tas ir mūsu pašu veselības interesēs," viņš norādīja, piebilstot, ka to, kur noteikt robežu, ieteiks epidemiologi, skatoties uz citu valstu pieredzi. Tomēr, viņaprāt, tuvākajā laikā masu pasākumus, kur notiek pulcēšanās kopā, varam negaidīt.

Premjers uzsvēra, ka Latvijā visu pandēmijas laiku bijis krietni mazāk ierobežojumu nekā daudzviet Eiropā, bet par spīti tam esam spējuši ļoti veiksmīgi kontrolēt Covid-19 gaitu Latvijā. Kariņš norādīja, ka arī pēc 9.jūnija, kad plānotas ārkārtējās situācijas beigas, valdība turpinās sekot speciālistu, epidemiologu ieteikumiem.

Politiķis sacīja, ka par kādām pārmaiņām drošāk to varēs izteikties pēc rītdienas, 4.jūnija, valdības sēdes, kur par to tiks runāts. "Bet radikālas maiņas jau nebūs. Varbūt vēl kaut ko nedaudz paplašinās, bet diezgan maz kas ir palicis ierobežots," viņš sprieda.

Premjers gan piekodināja, ka distancēšanās un roku mazgāšanas prasība nekur nepazudīs, uzsverot, ka Covid-19 nekur nav pazudis.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija. Premjers iepriekš uzsvēris, ka Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšana pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas 9.jūnijā būs atkarīga no sabiedrības atbildīgas attieksmes.

"Ja izturēsimies atbildīgi, tad pēc 9.jūnija soli pa solim varēsim atvērt ekonomiku, vairāk atgriezties jaunajā ikdienas dzīvē un rutīnā," pauda Ministru prezidents.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.