• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Otrdien Latvijā reģistrēti 507 Covid-19 gadījumi; 3 mirušie

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
VS.LV 18:45, 09.11.2022


Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 507 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.


Publicitātes foto.

Kopumā diennakts laikā laboratoriski veikti 3960 Covid-19 izmeklējumi, no kuriem 12,8% bija pozitīvi.

Divu nedēļu Covid-19 saslimstības kumulatīvais rādītājs Latvijā samazinājies no 329,7 līdz 317,6 uz 100 000 iedzīvotāju. Savukārt septiņu dienu kumulatīvais rādītājs ir samazinājies no 144,9 līdz 137,6 uz 100 000 iedzīvotāju.

Aizvadītajā diennaktī saņemtas ziņas par trīs ar Covid-19 inficētu pacientu nāvi, no kuriem pa vienam cilvēkam bija 70 līdz 79 gadu vecumā, 80 līdz 89 gadu vecumā un 90 līdz 99 gadu vecumā.

Kopumā līdz šim Latvijā miruši 6070 ar Covid-19 inficēti cilvēki.

SPKC iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka var būt vērojamas nesakritības mirstības datos - tiem varot būt mēneša vai pusotra nobīde. Informācija par mirušajiem pacientiem tiek apkopota arī no Nāves cēloņu reģistra, kur apkopotas ziņas par pilnīgi visiem nāves gadījumiem, tostarp arī no Covid-19, par kuriem, piemēram, iepriekš nav bijušas ziņas. Savukārt SPKC dati pamatā ir no slimnīcām un pansionātiem, kas ziņo par nāves gadījumiem. Turklāt ir vēl būtisks skaits cilvēku, kuriem reģistrēts, ka Covid-19 ir bijis nāves iestāšanās veicinošs faktors.

Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma šī slimība Latvijā laboratoriski apstiprināta 955 943 gadījumos.

Pēc aģentūras LETA aprēķiniem, pēdējās septiņās dienās ar Covid-19 inficējušies 2606 cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

COVID-19 Pērnnedēļā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits palielinājies sešos novados

Arī aizvadītās nedēļas laikā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits ir palielinājies salīdzinoši maz Latvijas pašvaldībās - sešos novados, liecina aģentūras LETA aprēķini pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem.

Lasiet arī

Sabiedrība NEPLP piedāvā atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tuvākajā laikā plāno Saeimā iesniegt priekšlikumus, kas saistīti ar radio apraides tiesību piešķiršanu un valodu lietojumu radio izvietotajās reklāmās, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas deputātiem pauda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Sabiedrība Aptauja: lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies EP vēlēšanās

Lielākā daļa balsstiesīgo, visticamāk, piedalīsies Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina pētījumu centra SKDS pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pasūtījuma veiktā aptauja.

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks

Trešdienas vakarā un ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks, daudzviet līs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.