• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pērnnedēļā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits palielinājies sešos novados

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
VS.LV 23:29, 31.10.2022


Arī aizvadītās nedēļas laikā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits ir palielinājies salīdzinoši maz Latvijas pašvaldībās - sešos novados, liecina aģentūras LETA aprēķini pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem.



Lielākais saslimušo skaita kāpums ir bijis Varakļānu, Ādažu un Dienvidkurzes novadā - par vairāk nekā 20%. Saslimušo skaits aizvadītās nedēļas laikā ir pieaudzis arī Bauskas, Kuldīgas un Ropažu novadā.

Savukārt vislielākais samazinājums bijis Aizkraukles novadā - svētdien tur reģistrēti 60 saslimušie, kas ir par 59% mazāk nekā pirms nedēļas.

Skaitliski visvairāk inficēto ar Covid-19 ir Rīgā. Tur svētdien ir reģistrēti 2694 iedzīvotāji, kuri ar Covid-19 ir inficējušies pēdējo 14 dienu laikā, kas ir par 13% mazāk nekā pirms nedēļas. Pēc tam seko Daugavpils, kur svētdien reģistrēti 426 saslimušie, kas ir par 24% mazāk nekā iepriekšējā svētdienā.

Augstākais 14 dienu kumulatīvais saslimstības līmenis ir Alūksnes novadā - 943,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Pēc tam seko Rēzekne ar 789,2 gadījumiem un Krāslavas novads ar 700,3 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā kopumā pašlaik ir 415,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju un šis līmenis tiek pārsniegts 16 Latvijas pašvaldībās.

Bez minētajām pašvaldībām saslimstības līmenis ar Covid-19 augstāks nekā valstī vidēji ir arī Līvānu, Preiļu, Jēkabpils un Ludzas novadā, Daugavpilī, Olaines un Talsu novadā, Rīgā, Balvu, Kuldīgas un Madonas novadā, Ventspilī un Bauskas novadā.

Divu nedēļu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Visvairāk saslimušo pašlaik ir vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Šajā vecuma grupā pēdējo 14 dienu laikā ir inficējušies 1440 Latvijas iedzīvotāji. Tālāk seko iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem ar 1281 saslimušo un iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 69 gadiem ar 1215 iepriekšējo divu nedēļu laikā reģistrētiem saslimušajiem ar Covid-19.

Kopumā Latvijā pašlaik ir 7797 iedzīvotāji, kuriem pēdējo divu nedēļu laikā ir konstatēta inficēšanās ar Covid-19.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.