• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tusks sola mobilizēt Rietumus Ukrainas atbalsta turpināšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:40, 12.12.2023


Centieni mobilizēt Rietumu pasauli, lai tiktu turpināts atbalsts Ukrainai, būs Polijas jaunās valdības prioritāte, otrdien sacīja nākamais Polijas premjerministrs Donalds Tusks.


Foto: LETA

Kā norādīja premjers, viņam ir sāpīgi dzirdēt, ka Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim ir jācenšas pārliecināt pasaules līderus par nepieciešamību turpināt atbalstu Kijivas cīņai pret Krievijas agresiju.

Valdības prioritāte būs pārliecināt līderus, ka ir jāturpina palīdzēt Ukrainai sevi aizstāvēt un ka tas ir viņu pašu interesēs.

Tusks sacīja, ka "skaļi un apņēmīgi pieprasīs brīvās pasaules, Rietumu pasaules mobilizāciju, lai Ukrainai tiktu palīdzēts šajā karā".

"Šim domāšanas veidam alternatīvu nav. Es vairs nespēju klausīties dažus Eiropas politiķus no citām Rietumu valstīm, kas runā kaut ko par to, ka ir noguruši no situācijas Ukrainā," sacīja Tusks. "Viņi ir noguruši. Viņi to saka prezidentam Zelenskim sejā, ka viņiem vairs nav spēka, ka viņi ir novārguši."

"Polijas uzdevums, jaunās valdības uzdevums, bet arī visu mūsu uzdevums ir skaļi un stingri pieprasīt pilnu apņēmību no visas Rietumu kopienas palīdzēt Ukrainai šajā karā. Es to darīšu ar pirmo dienu," uzsvēra Tusks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Lasiet arī

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.

Pasaule Polijas lauksaimnieki izkāra plakātu ar uzrakstu «Putin, sakārto Ukrainu»

Polijas policija sākusi izmeklēšanu par lauksaimnieku protesta akcijā izkārtu plakātu ar aicinājumu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam "sakārtot Ukrainu".

Pasaule Tusks grib apspriest reparāciju jautājumu ar Vāciju

Polijas jaunā valdība grib sākt sarunas ar Vāciju par to, kā atrisināt Otrā pasaules kara reparāciju jautājumu, pirmdien pavēstīja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.