• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija autoservisā uziet amfetamīna ražotni

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:49, 19.10.2023


Valsts policija kādā autoservisā uzgājusi amfetamīna ražotni un kratīšanās dažādās adresēs izņēmusi prāvus narkotiku krājumus, kā arī luksus klases automašīnas un zelta izstrādājumus, aģentūru LETA informēja Valsts policija.



Šā gada septembrī sākts kriminālprocess par to, ka organizēta noziedzīga grupa Rīgā izgatavo un tirgo narkotiskās vielas lielā apmērā.

9.oktobrī policija aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu lielā apmērā dažādās vietās Rīgā aizturēja trīs 1980., 1975. un 2001.gadā dzimušus vīriešus.

Policija atklāja arī narkotisko vielu slēpni, kas bija izveidots mežā. Tur tika aizturēts klients - minētais 2001.gadā dzimušais vīrietis un izņemta daļa no narkotiskajām vielām.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šo slēpni bija izveidojis un kā kurjers darbojies 1975.gadā dzimušais vīrietis. Savukārt 1980.gadā dzimušais vīrietis, iespējams, ražojis narkotiskās vielas un organizējis noziedzīgās darbības. Organizators jau iepriekš ir sodīts par dažāda veida noziegumiem.

Likumsargi veica vairāk nekā desmit kratīšanu, kuru laikā dažādās adresēs konstatēja un atsavināja kopumā aptuveni 10 līdz 15 kilogramus amfetamīna. Precīzs vielas daudzums būs zināms pēc ekspertīzes veikšanas.

Tāpat policisti konstatēja vietu, kur narkotiskās vielas izgatavotas - tas noticis kādā autoservisā Rīgā, atsevišķi ierīkotā telpā. Tur izņemti vairāki prekursori amfetamīna izgatavošanai un dažādas iekārtas un citi priekšmeti, tostarp ierīces fašēšanai, kolbas un tamlīdzīgi priekšmeti.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs personas, visticamāk, jau ilgstoši izgatavojušas narkotikas un tirgojušas tās Rīgas un Rīgas rajona iedzīvotājiem.

Tāpat policija izņēma četras automašīnas - "Audi", "BMW" un divi "Mercedes-Benz" spēkratus, to vidū ir arī luksus klases automašīnas, kā arī atsavināja vairākus zelta izstrādājumus un skaidru naudu - 3000 eiro, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā.

11.oktobrī visām trim personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par etniskā naidā motivētiem uzbrukumiem kurjeriem aizturēti seši skinhedi

Par uzbrukumiem ēdienu piegādes kurjeriem trešdien aizturēti seši skinhedu subkultūras pārstāvji, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.