• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 18:15, 24.07.2024


alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.


Foto: LETA

Policija, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, kas tika sākts par mazgadīga bērna nolaupīšanu, 22.jūlijā Latvijā aizturēja divas personas, informē Valsts policija.

Šodien personas atzītas par aizdomās turētajiem par nozieguma atbalstīšanu un tiesa abām personām kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Meitas nolaupīšanu Bukains pastrādāja aizvadītajā nedēļas nogalē, kad ar SUP dēli šķērsoja Zilupes upi un nelikumīgi no Latvijas nokļuva Krievijā. Robežas šķērsotāji tika aizturēti Krievijā, bet Latvijas robežsardze pieprasīja Krievijas pusei oficiālu informāciju par personu statusu šajā valstī.

Valsts robežsardze sāka kriminālprocesu par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, savukārt policijā sākts kriminālprocess par mazgadīga bērna nolaupīšanu.

Tikko kā par šo noziedzīgo nodarījumu tika saņemta informācija, dienesti veica visas nepieciešamās darbības, tostarp bērns ir izsludināts starptautiskā meklēšanā, kā arī ziņojums par to ir iekļauts "Interpola" datubāzē un Krievijas iestādēm caur "Interpolu" ir nosūtīts pieprasījums informēt par bērna atrašanās vietu un pieņemtajiem lēmumiem, norādīja policijā.

Lai pēc iespējas ātrāk un sekmīgāk atrisinātu situāciju, visas darbības tiek veiktas ciešā sadarbībā ar iekšlietu dienestiem, kā arī iekšlietu resors ir nodevis informāciju arī Tieslietu ministrijai un Ārlietu ministrijai, kas šo jautājumu risina arī atbilstoši savai kompetencei.

Pazudušu cilvēku meklēšanas organizācija "Bezvēsts.lv" sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka 21.jūlijā tēvs nav nogādājis atpakaļ savā pastāvīgajā dzīvesvietā 2019.gadā dzimušo Moniku Bukaini.

Bukainam tiesāšanas process Latvijā "Baltijas antifašisti" krimināllietā vēl nebija sācies, jo krimināllietā prokuratūrā joprojām turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Šajā krimināllietā drošības līdzekļi apsūdzētajam bija vairāki, proti, aizliegums izbraukt no valsts, aizliegums tuvoties noteiktām personām, pieteikšanās Valsts policijas noteiktā laikā, dzīves vietas maiņas paziņošana. Prokuratūra bija saņēmusi informāciju, ka ir pārkāpts viens no drošības līdzekļiem, proti, 23.jūlijā apsūdzētais nav ieradies un pieteicies policijā, apliecināja prokuratūrā.

Ņemot vērā, ka drošības līdzeklis pārkāpts, prokuratūra vēl lems, vai rosināt tiesu piemērot viņam bargāko drošības līdzekli - apcietinājumu.

Pērn oktobrī prokuratūra tika cēlusi apsūdzības sešiem Latvijas valstspiederīgajiem par noziedzīgās organizācijas "Baltijas antifašisti" vadīšanu un piedalīšanos šīs organizācijas pastrādātajos noziegumos. Jau tobrīd trīs no personām bija izsludinātas meklēšanā.

Apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma panta par noziedzīgas organizācijas vadīšanu vai piedalīšanos šādas organizācijas izdarītajos noziegumos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Minētās personas ir prokremliskie aktīvisti Bukains, Tatjana Andrijeca, Aleksandrs Žguns, Sergejs Vasiļjevs, Viktorija Matule un Romans Samuļs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par etniskā naidā motivētiem uzbrukumiem kurjeriem aizturēti seši skinhedi

Par uzbrukumiem ēdienu piegādes kurjeriem trešdien aizturēti seši skinhedu subkultūras pārstāvji, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas «Positivus» laikā sākti kriminālprocesi par apreibinošo vielu glabāšanu

Festivāla "Positivus" laikā, kas Lucavsalā, Rīgā, noritēja piektdien, 19.jūlijā, un sestdien, 20.jūlijā, Valsts policijā (VP) ir sākti vairāki kriminālprocesi par apreibinošo vielu glabāšanu un administratīvie procesi par lietošanu.