• Sanda,
  • Sanija,
  • Sanita,
  • Santa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par etniskā naidā motivētiem uzbrukumiem kurjeriem aizturēti seši skinhedi

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 20:19, 01.08.2024


Par uzbrukumiem ēdienu piegādes kurjeriem trešdien aizturēti seši skinhedu subkultūras pārstāvji, informēja Valsts policijā.


Foto: Valsts policija

Trešdien Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu aizturēja sešus skinhedu subkultūras pārstāvjus. Tāpat veiktas kratīšanas vairākās dzīvesvietās. Minētās personas ir labējas ideoloģijas piekritēji, kuri pārstāv un atbalsta neonacisma idejas.

Aizturētie veica uzbrukumus ēdienu piegādes kurjeriem, kuri ir citas etniskās piederības, un pret viņiem pielietoja fizisko vardarbību.

Vakar tiesa divām aizdomās turētajām personām piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Lai arī kratīšanā viens no atrastajiem priekšmetiem bija karogs ar uzrakstu "Mēs esam krievi. Ar mums ir Dievs", policijā norādīja, ka nevar apgalvot, ka aizdomās turētie uzskatāmi par krievu ultranacionālistiem.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai draudiem vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Šodien tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu pārējām aizdomās turētajām personām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Septembrī Latvijā tiks pētīti nepiedienīgi priekšlikumi (+VIDEO)

Uzmākšanās var būt nepiedienīgas un uzbāzīgas piezīmes.

Kriminālziņas Apgabaltiesa piespriež cietumsodu prokremliskajai aktīvistei Kreilei

Vidzemes apgabaltiesa šodien atcēla pirmās instances tiesas spriedumu un piesprieda reālu cietumsodu uz vienu gadu prokremliskajai aktīvistei Jeļenai Kreilei lietā par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu.

Kriminālziņas Latvijai nevēlamu personu sarakstā iekļauj Krievijas komiķi

Ārlietu ministre Baiba Braže (JV) iekļāvusi Latvijai nevēlamu personu sarakstā Krievijas televīzijas kanāla "TNT" propagandas komiķi Mariju Markovu.

Kriminālziņas Skinhediem par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim piespriež nosacītu cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa diviem skinhediem par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim piespriedusi nosacītu cietumsodu un probācijas uzraudzību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas «Positivus» laikā sākti kriminālprocesi par apreibinošo vielu glabāšanu

Festivāla "Positivus" laikā, kas Lucavsalā, Rīgā, noritēja piektdien, 19.jūlijā, un sestdien, 20.jūlijā, Valsts policijā (VP) ir sākti vairāki kriminālprocesi par apreibinošo vielu glabāšanu un administratīvie procesi par lietošanu.