• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:21, 16.09.2024


Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.


Foto: LETA

31.augustā policija aizdomās par kabeļu un darba instrumentu zādzību no ēkas Rīgā, Priedaines ielā, pa karstām pēdām aizturēja divas personas. Abi aizturētie jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par kabeļu zādzībām, kā arī par zādzībām no mājokļiem.

Kriminālprocesā veiktas sešas sankcionētās kratīšanas aizturēto personu lietošanā esošajos transportlīdzekļos un dzīvesvietās. Kratīšanu laikā policija atrada un atsavināja, iespējams, nozagtās mantas, tostarp kabeļvadus un darba instrumentus, kā arī vairākus mobilos telefonus un SIM kartes.

No personām atsavinātas arī, iespējams, narkotiskās vielas, naži un divas nereģistrētas gāzes pistoles. Tāpat atrasts granātai līdzīgs priekšmets, kas nodots ekspertīzei.

11.septembrī Rīgā, Riekstu ielā, tika aizturēts šīs noziedzīgās grupas līdzdalībnieks. Persona tika aizturēta uzreiz pēc zādzības izdarīšanas, brīdī, kad nozagtos vadus jau nesa uz savu automašīnu.

Aizturētais vīrietis arī iepriekš sodīts par mantiska rakstura noziegumiem, kas saistīti ar iekļūšanu mājokļos.

Veicot sankcionētas kratīšanas personas lietošanā esošajos transportlīdzekļos un dzīvesvietā, tika atrastas, iespējams, nozagtās mantas, tai skaitā kabeļvadi un darba instrumenti, kā arī, iespējams, narkotiskās vielas.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas varētu būt izdarījušas desmit vai pat vairāk zādzības no dažādiem objektiem.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi par zādzībām, ja tās izdarītas, iekļūstot telpā un par zādzībām nelielā apmērā.

Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas, iespējams, būs pamats uzsākt kriminālprocesu arī saistībā ar atsavinātajām narkotikām un granātai līdzīgo priekšmetu. Savukārt par gāzes pistoļu nereģistrēšanu personas var tikt sauktas pie administratīvās atbildības.

Visiem noziedzīgā grupas dalībniekiem kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Kriminālziņas Rīgā apķēpāts Barklaja de Tolli piemineklis (papildināts)

(Pievienota 7.rindkopa.) Rīgas pieminekļu aģentūra ir saņēmusi informāciju par pieminekļa apķēpāšanu un tagad tas tiks sakopts.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas 2024.gadā reģistrēts 30 gadu laikā zemākais zādzību skaits no mājokļiem

Aizvadītajā gadā reģistrēts pēdējo 30 gadu laikā zemākais zādzību skaits no mājokļiem.

Kriminālziņas Pieaug Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaits

Pēdējo gadu laikā ir tendence pieaugt Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaitam, un nozagto lietu veids mēdz mainīties atbilstoši sezonai, informē risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji.

Sabiedrība Pēdējo septiņu gadu laikā būtiski sarucis apdrošināto auto zādzību skaits

Latvijā pēdējo septiņu gadu laikā ir būtiski sarucis apdrošināto auto zādzību skaits, informē Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pārstāvji, atsaucoties uz asociācijas apkopotajiem datiem.