• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemes inovāciju nedēļā varēs apmeklēt 26 dažādus pasākumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:41, 24.02.2020


Rīga, 24.febr., LETA. Vidzemes inovāciju nedēļas laikā no šodienas līdz 28.februārim visā Vidzemē interesenti varēs apmeklēt 26 dažādus pasākumus, aģentūru LETA informēja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību...
Rīga, 24.febr., LETA. Vidzemes inovāciju nedēļas laikā no šodienas līdz 28.februārim visā Vidzemē interesenti varēs apmeklēt 26 dažādus pasākumus, aģentūru LETA informēja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Āboliņa.

Pievienojoties plānošanas reģiona ierosinājumam iedzīvināt inovācijas vidzemnieku ikdienā, pasākumus pieteikušas gan pašvaldības, gan dažādas organizācijas, iestādes un vietējās kopienas no visas Vidzemes. Apmeklētāji pasākumos gaidīti Alūksnē, Cēsīs, Gulbenē, Valmierā, Smiltenē, Limbažos, kā arī Beverīnas, Burtnieku un Pārgaujas novadā.

Tematiski aplūkotas dažādu nozaru aktualitātes, taču tās visas caurvij vēlme mainīt domāšanas veidu - kļūt inovatīviem gan valsts pārvaldē, gan attīstot savu uzņēmējdarbību, sacīja Āboliņa.

Kustība "valsts#196" Vidzemes inovāciju nedēļā Cēsīs aicinās izzināt mākslīgā intelekta aizkulises - kas tas ir, kur to izmanto un kas notiek mākslīgā intelekta aizkulisēs Latvijā. 

Tikmēr Alūksnē kustības pārstāvji piedāvās aplūkot tēmu dati un datu analītika. Semināra dalībniekiem tiks skaidrots, kāda ir datu nozīme uzņēmējdarbībā, ar ko sākt, kā ikdienā sekot līdzi sava uzņēmuma datiem.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera sadarbībā ar dizaina uzņēmumu "Design Elevator" organizēs praktisku darbnīcu uzņēmējiem par dizaina domāšanu. Darbnīcas laikā būs iespēja uzzināt, kā dizaina domāšana veicina inovācijas, procesu efektivitāti un padziļinātu izpratni par lietotāju vajadzībām.

Cēsīs neformālā gaisotnē pulcēsies informācijas tehnoloģiju (IT) jomas profesionāļi un interesenti, lai pārrunātu IT jomas aktualitātes un iegūtu jaunus kontaktus un iedvesmu.

Vidzemes Augstskola rosinās pievērst uzmanību digitalizācijai - tās iespējām un izaicinājumiem, organizējot diskusiju par digitalizāciju izglītībā, kuras laikā būs gan uzņēmēju pieredzes stāsti, gan inovāciju "tirdziņš", kurā praktiski varēs iepazīt virtuālās un papildinātās realitātes pielietojumu dažādās sfērās.

Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle aicinās iepazīties ar 3D printēšanu - kādās nozarēs to izmanto, ko sola nākotne un ko uzņēmēji paši var paveikt dizaina laboratorijā "the LAB Cēsis".

Burtnieku novada Matīšos topošajiem un jau pieredzējušiem uzņēmējiem būs iespēja iegūt informāciju par Latvijas investīciju un attīstības aģentūras pieejamo atbalstu tehnoloģiju izstrādē un eksportā.

Šogad pasākumi notiks arī ārpus Vidzemes plānošanas reģiona robežām. Limbažos notiks seminārs par inovatīvām metodēm koksnes apstrādē, lai paaugstinātu kokmateriālu ilgmūžību, kā arī seminārs par inovatīvām metodēm ēku un būvju siltināšanā. 

Vidzemes plānošanas reģions jau otro gadu organizē Vidzemes inovāciju nedēļu, aicinot iedzīvināt inovācijas ikdienā un mainīt joprojām pastāvošu priekšstatu, ka inovācijas ir saistītas vienīgi ar tehnoloģijām vai programmēšanu. 


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, bet būs vēss

Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, laiks būs sauss un vien valsts austrumos mākoņi palaikam aizklās debesis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Sabiedrība Rīkos Salacas upes krastu sakopšanas talku

Sestdien, 11.maijā, makšķerēšanas klubs "Salackrasti" rīkos talku, kurā plānots sakopt Salacas upes krastus.

Sabiedrība Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.