• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:07, 11.04.2024


Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.


Foto: Youtube

Ar "Hamās" saistītā palestīniešu ziņu aģentūra "Shihab" vēstīja, ka Hanijas radinieki uzbrukuma brīdī atradās automobilīi Šati bēgļu nometnē Gazas joslas ziemeļos.

"Hamās" kanāls lietotnē "Telegram" citēja Hanijas teikto, ka viņš ir "pagodināts" ar "trīs bērnu un dažu mazbērnu mocekļu nāvi". "Es pateicos Allāham par šo godu," sacīja Hanija.

Izraēlas armija vēlāk apstiprināja, ka trīs no Hanijas dēliem ir nogalināti mērķētā uzbrukumā.

Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā teikts, ka Gazas joslas centrālajā daļā "likvidēti" trīs "Hamās" militārā spārna kaujinieki. Armija apstiprināja, ka tie bija Hanijas dēli, bet neapstiprināja viņa trīs mazbērnu nāvi šajā incidentā.

"Izraēlas Aizsardzības spēkiem ir zināms par apgalvojumiem, ka nodarīts kaitējums citiem Hanijas radiniekiem, tai skaitā vienam nepilngadīgajam. Izraēlas Aizsardzības spēki nav pārbaudījuši šo informāciju," teikts paziņojumā.

Hanija sacīja, ka uzbrukums viņa ģimenei ir liecība par Izraēlas "neveiksmi", un piebilda, ka tas nemainīs grupējuma nostāju netiešajās sarunās par pamieru. Viņš uzsvēra, ka "Hamās" neatsauks savas prasības.

Hanija, kurš vada "Hamās" politbiroju, gadiem ilgi ir dzīvojis Katarā kopā ar daļu no savas ģimenes.

Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Iekšlietu ministrijas ziņām vairāki Hanijas radinieki tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā pērnā gada oktobrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija: Gūti pierādījumi par tiešu Irānas finansējumu «Hamās»

Izraēlas bruņotie spēki atraduši pierādījumus par naudas plūsmu starp Irānu un palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās", otrdien paziņojusi armija.

Pasaule Netanjahu: «Hamās» ir pilnībā infiltrējis UNRWA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņojis, ka palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās" ir pilnībā infiltrējis ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule «Hamās» grib «pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu» Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā, pirmdien paziņoja augsta "Hamās" amatpersona pēc Kataras paziņojuma par pagaidu pamiera ierosinājumu.

Pasaule Blinkens: ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien apliecināja, ka ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā, kur Izraēla pašlaik cīnās pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".