• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:07, 11.04.2024


Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.


Foto: Youtube

Ar "Hamās" saistītā palestīniešu ziņu aģentūra "Shihab" vēstīja, ka Hanijas radinieki uzbrukuma brīdī atradās automobilīi Šati bēgļu nometnē Gazas joslas ziemeļos.

"Hamās" kanāls lietotnē "Telegram" citēja Hanijas teikto, ka viņš ir "pagodināts" ar "trīs bērnu un dažu mazbērnu mocekļu nāvi". "Es pateicos Allāham par šo godu," sacīja Hanija.

Izraēlas armija vēlāk apstiprināja, ka trīs no Hanijas dēliem ir nogalināti mērķētā uzbrukumā.

Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā teikts, ka Gazas joslas centrālajā daļā "likvidēti" trīs "Hamās" militārā spārna kaujinieki. Armija apstiprināja, ka tie bija Hanijas dēli, bet neapstiprināja viņa trīs mazbērnu nāvi šajā incidentā.

"Izraēlas Aizsardzības spēkiem ir zināms par apgalvojumiem, ka nodarīts kaitējums citiem Hanijas radiniekiem, tai skaitā vienam nepilngadīgajam. Izraēlas Aizsardzības spēki nav pārbaudījuši šo informāciju," teikts paziņojumā.

Hanija sacīja, ka uzbrukums viņa ģimenei ir liecība par Izraēlas "neveiksmi", un piebilda, ka tas nemainīs grupējuma nostāju netiešajās sarunās par pamieru. Viņš uzsvēra, ka "Hamās" neatsauks savas prasības.

Hanija, kurš vada "Hamās" politbiroju, gadiem ilgi ir dzīvojis Katarā kopā ar daļu no savas ģimenes.

Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Iekšlietu ministrijas ziņām vairāki Hanijas radinieki tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā pērnā gada oktobrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Netanjahu: «Hamās» ir pilnībā infiltrējis UNRWA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņojis, ka palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās" ir pilnībā infiltrējis ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule «Hamās» grib «pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu» Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā, pirmdien paziņoja augsta "Hamās" amatpersona pēc Kataras paziņojuma par pagaidu pamiera ierosinājumu.

Pasaule Blinkens: ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien apliecināja, ka ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā, kur Izraēla pašlaik cīnās pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Panākta vienošanās par medikamentu piegādi «Hamās» sagrābtajiem ķīlniekiem

Izraēla un palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" ir panākuši vienošanos par medikamentu piegādi "Hamās" sagrābtajiem ķīlniekiem un humānās palīdzības piegādi civiliedzīvotājiem Gazas joslā, otrdien paziņoja Katara un Izraēla.