• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:07, 11.04.2024


Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.


Foto: Youtube

Ar "Hamās" saistītā palestīniešu ziņu aģentūra "Shihab" vēstīja, ka Hanijas radinieki uzbrukuma brīdī atradās automobilīi Šati bēgļu nometnē Gazas joslas ziemeļos.

"Hamās" kanāls lietotnē "Telegram" citēja Hanijas teikto, ka viņš ir "pagodināts" ar "trīs bērnu un dažu mazbērnu mocekļu nāvi". "Es pateicos Allāham par šo godu," sacīja Hanija.

Izraēlas armija vēlāk apstiprināja, ka trīs no Hanijas dēliem ir nogalināti mērķētā uzbrukumā.

Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā teikts, ka Gazas joslas centrālajā daļā "likvidēti" trīs "Hamās" militārā spārna kaujinieki. Armija apstiprināja, ka tie bija Hanijas dēli, bet neapstiprināja viņa trīs mazbērnu nāvi šajā incidentā.

"Izraēlas Aizsardzības spēkiem ir zināms par apgalvojumiem, ka nodarīts kaitējums citiem Hanijas radiniekiem, tai skaitā vienam nepilngadīgajam. Izraēlas Aizsardzības spēki nav pārbaudījuši šo informāciju," teikts paziņojumā.

Hanija sacīja, ka uzbrukums viņa ģimenei ir liecība par Izraēlas "neveiksmi", un piebilda, ka tas nemainīs grupējuma nostāju netiešajās sarunās par pamieru. Viņš uzsvēra, ka "Hamās" neatsauks savas prasības.

Hanija, kurš vada "Hamās" politbiroju, gadiem ilgi ir dzīvojis Katarā kopā ar daļu no savas ģimenes.

Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Iekšlietu ministrijas ziņām vairāki Hanijas radinieki tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā pērnā gada oktobrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Izraēla sola sākt ofensīvu Rafahā, ja Hamās līdz ramadānam neatbrīvos ķīlniekus

Izraēla nākamajā mēnesī sāks ofensīvu pret Gazas joslas dienvidu pilsētu Rafahu, ja palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" līdz musulmaņu svētā mēneša ramadāna sākumam neatbrīvos atlikušos ķīlniekus, paziņoja Izraēlas kara valdības loceklis Benijs Gancs.

Sabiedrība Sestdien Rīgā notiks gājiens Palestīnas atbalstam

Sestdien, 17.februārī, plkst.13 Rīgā aktīvistu grupa dosies gājienā, lai paustu atbalstu Palestīnai.

Pasaule Izraēla: zem ANO bēgļu lietu aģentūras Gazā atrasts «Hamās» tunelis

Izraēlas bruņotie spēki sestdienas vakarā paziņoja, ka atklājuši palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" tuneli zem ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūras (UNRWA) mītnes Gazas pilsētā.