• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Blinkens: ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:27, 24.01.2024


ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien apliecināja, ka ASV ir pret teritoriālām izmaiņām Gazas joslā, kur Izraēla pašlaik cīnās pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".


Foto: LETA

Blinkens Nigērijas apmeklējuma laikā atbildēja uz pieņēmumiem, ka Izraēla varētu izveidot buferzonu Gazas joslas iekšienē. Šāda iespējamība ir izraisījusi sašutumu arābu pasaulē.

Blinkens pauda izpratni par pagaidu pasākumiem, sakot, ka Izraēlai ir tiesības novērst "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma atkārtošanos un iedrošināt cilvēkus pierobežas rajonos.

"Ir pilnīgi piemēroti un mēs atbalstām, ka šie cilvēki varēs atgriezties savās mājās un ka tiks veikti nepieciešamie drošības pasākumi, lai viņus pārliecinātu to darīt," sacīja Blinkens.

"Ja ir vajadzīgi pagaidu pasākumi, lai tas varētu notikt, tā ir viena lieta," sacīja Blinkens.

"Bet, ja ir runa par pastāvīgu Gazas [joslas] statusu, mēs ļoti skaidri esam likuši saprast, ka esam pret ielaušanos tās teritorijā," teica Blinkens.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija: Gūti pierādījumi par tiešu Irānas finansējumu «Hamās»

Izraēlas bruņotie spēki atraduši pierādījumus par naudas plūsmu starp Irānu un palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās", otrdien paziņojusi armija.

Pasaule Netanjahu: «Hamās» ir pilnībā infiltrējis UNRWA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņojis, ka palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās" ir pilnībā infiltrējis ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule «Hamās» grib «pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu» Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā, pirmdien paziņoja augsta "Hamās" amatpersona pēc Kataras paziņojuma par pagaidu pamiera ierosinājumu.

Pasaule Panākta vienošanās par medikamentu piegādi «Hamās» sagrābtajiem ķīlniekiem

Izraēla un palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" ir panākuši vienošanos par medikamentu piegādi "Hamās" sagrābtajiem ķīlniekiem un humānās palīdzības piegādi civiliedzīvotājiem Gazas joslā, otrdien paziņoja Katara un Izraēla.