• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ko svarīgi zināt mūsu velobraucējiem, iesaka speciālisti (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 14:45, 11.05.2024


Regulāra riepu un kameras uzturēšana ir būtiska ne tikai drošai braukšanai, bet arī divriteņa ilgmūžībai.


Pareizi izvēlēti sēdekļa izmērs un forma ir būtiski, lai nodrošinātu ērtu un drošu sēdēšanu velosipēdā.

Vai zināji, ka vidējs velosipēds sastāv no aptuveni 2000 dažādām rezerves daļām? Dažreiz vienkārši rezerves ritenis vai ķēde var būt atslēga uz veiksmīgu braucienu kādas ķibeles gadījumā, bet ir vēl ļoti daudz dažādu detaļu.

Riepas

Kad izvēlaties riepas velosipēdam, ir svarīgi ņemt vērā gan izmēru, gan protektora rakstu. Piemēram, lielākas riepas piemērotas kalnu braukšanai, bet šaurākas - pilsētas ceļiem, pauž Latvijas velo eksperti

Pareizi izvēlētas riepas nodrošina labu saķeri ar ceļa segumu un ērtu braukšanu dažādos apstākļos. Tāpat tās var ietekmēt arī braukšanas stabilitāti un komfortu.

Kameras

Kameras velosipēdam ir tikpat svarīgas kā riepas. Izmantojot nepiemērotas kameras, var rasties problēmas ar gaisa noplūdi vai pat defektu brauciena laikā.

Lai nodrošinātu perfektu velosipēda braukšanu, kameru izmērs jāizvēlas atbilstoši ritens rata izmēram. Pirms iegādes noteikti jāpārbauda, vai tajā nav skrāpējumu vai citu bojājumu.

Regulāra riepu un kameras uzturēšana ir būtiska ne tikai drošai braukšanai, bet arī velosipēda ilgmūžībai. Pareizi piepumpētas riepas nodrošina nevainojamu braukšanu un palīdz novērst negaidītas situācijas.

Lai saglabātu optimālu spiedienu riepās, regulāri pārbaudiet to stāvokli un piepumpējiet pirms katra garāka brauciena.

Spieķi

Spieķu stingrums ir būtisks faktors, kas ietekmē rata noturību un izturību. Ja spieķi nav pietiekami stingri, tas var novest pie rata nekvalitatīvas darbības un negatīvi ietekmēt velosipēda braukšanas kvalitāti. Pareizi nostiprināti spieķi nodrošina stabilitāti un novērš iespējamus negadījumus.

Ķēde

Regulāra ķēdes tīrīšana un eļļošana ir būtiska, lai pagarinātu tās kalpošanas laiku. Turklāt, ja ķēde ir pareizi uzstādīta un regulāri uzturēta, tas var ievērojami uzlabot jūsu braukšanas pieredzi - tā nedrīkst būt pārāk vaļīga (ķēde ik pa laikam kritīs no zobratiem) vai pārāk stingra (risks nolūzt kādam ķēdes posmam).

Pārslēdzēji

Velosipēda pārslēdzēji ir atbildīgi par ātruma maiņu atbilstoši braukšanas apstākļiem. Pareizi darbojošies pārslēdzēji ļauj jums viegli mainīt ātrumu, padarot jūsu braucienu patīkamāku un efektīvāku. Lai saglabātu šo sistēmu optimālajā stāvoklī, periodiski veiciet apkopi.

Sēdekļi

Pareizi izvēlēti sēdekļa izmērs un forma ir būtiski, lai nodrošinātu ērtu un drošu sēdēšanu velosipēdā. Nepareizi izvēlēts sēdekļa izmērs var radīt diskomfortu un pat savainojumus ilgstošā braucienā. Tāpēc ir jāpievērš uzmanība sēdekļa ergonomikai un piemērotam atbalstam. Ja rūpnīcas sēdeklis ir nepiemērots, ieteicams to uzreiz nomainīt pret ērtāku.

Bremzes

Labas bremzes nodrošinās drošu un efektīvu bremzēšanu jebkuros braukšanas apstākļos. Pareizi noregulētas bremzes ļauj velosipēdam ātri apstāties, novēršot iespējamus negadījumus. Tas ir galvenais drošības elements velosipēdistiem.

Pedāļi

Pretslīdes virsmas uz pedāļiem ir svarīgas, jo nodrošina labu saķeri ar apavu. Pārlieku ilgi izmantoti pedāļi var zaudēt savu efektivitāti un radīt nevajadzīgu slodzi braukšanas laikā. Tāpēc arī šeit - regulāra tīrīšana un apkope ir būtiska, lai saglabātu labu pedāļu darbību.

Izmantojot kvalitatīvas rezerves daļas un veicot regulāru apkopi, jūs varat saglabāt savu velosipēdu darbības efektivitāti un drošību ilgtermiņā. Tāpēc neaizmirstiet uzmanīgi pārbaudīt un uzturēt visus svarīgos velosipēda elementus, lai baudītu bezrūpīgu braukšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Rīgā notiks velomaratons, noteikti būtiski satiksmes ierobežojumi

Šodien Rīgā notiks "Toyota" Rīgas velomaratons, kura laikā transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Sabiedrība Rīgas velomaratona dēļ gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi

Svētdien, 2.jūnijā, Rīgā gaidāmā "Toyota" Rīgas velomaratona dēļ transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu būs ierobežota vai slēgta.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.