• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pistoriuss: Vācija ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:26, 10.05.2024


Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien apliecinājis Vašingtonai, ka Berlīne ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā un nodrošinās militārās spējas, lai to paveiktu.


Foto: LETA

Pistoriuss aicināja ASV un Vāciju veidot nākotni kopā ar visiem tiem, kas iestājas par brīvību, mieru un uz noteikumiem balstītu starptautisko kārtību.

Vācija ir nelokāms sabiedrotais, un tā spēj un vēlas pildīt savu lomu aliansē un globālajā politikā, runā Džonsa Hopkinsa Universitātē Vašingtonā sacīja Pistoriuss.

Ministrs norādīja, ka Vācija atrodas militāro spēku palielināšanas procesa vidū un ir atteikusies no atturības, ko tā ilgstoši kultivējusi, piemēram, attiecībā uz ieroču piegādi kara zonām. Viņš piebilda, ka vēlās arī pievērsties jautājumam par obligāto militāro dienestu, no kā Vācija ir atteikusies, un norādīja, ka laiki ir mainījušies. "Es esmu pārliecināts, ka Vācijai ir nepieciešama zināma veida militārā iesaukšana," sacīja Pistoriuss.

Eiropieši arī apzinās, ka ASV koncentrē savu uzmanību uz Indijas un Klusā okeāna reģionu un tām ir jāreaģē uz Ķīnas bruņošanos, agresīvo ekonomisko politiku un centieniem iegūt ģeopolitisku dominanci. Vācija ir apņēmības pilna arī tur sniegt savu ieguldījumu uz noteikumiem balstītas kārtības izveidē, paziņoja ministrs.

"Esmu pārliecināts, ka tikai kopā Amerika un Eiropa var saglabāt Rietumus spēcīgus, aizstāvot tos pret Krievijas ekspansionistiskajām ambīcijām un citu dalībnieku alkām pēc varas un pārākuma," sacīja Pistoriuss.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.