• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:36, 09.05.2024


Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.



"Lēmums par Palestīnas atzīšanu ir daļa no valdības centieniem, lai iespējami drīz panāktu zvērību apturēšanu Gazas joslā," preses konferencē sacīja Slovēnijas premjerministrs Roberts Golobs, piebilstot, ka galīgais lēmums tiks pieņemts vēl pirms 13.jūnija.

Martā Slovēnija, Spānija, Īrija un Malta kopīgā paziņojumā apliecināja, ka ir "gatavas atzīt Palestīnu", tiklīdz būs apstākļi valsts izveidošanai.

"Mēs turpinām sekot līdzi progresam saistībā ar miera sarunām, ķīlnieku atbrīvošanu un palestīniešu pašpārvaldes reformām, un, ja tas būs straujāks, mēs atzīšanas procesu varētu pabeigt ātrāk," sacīja premjers.

Slovēnija mudinājusi Izraēlu apturēt ofensīvu Gazas joslā un brīdinājusi, ka uzbrukums Rafahai var padziļināt humāno krīzi palestīniešu anklāvā.

Lai panāktu lēmuma apstiprināšanu parlamentā, pietiek ar vienkāršu balsu vairākumu. Goloba centriski kreisajai koalīcijai parlamentā ir 51 no 90 vietām.

Teju 60% slovēņu atbalsta Palestīnas valsts atzīšanu, bet 20% ir pret, aprīlī konstatēts laikraksta "Dnevnik" sabiedriskās domas aptaujā.

No 193 ANO dalībvalstīm Palestīnas valsti atzinušas 137, liecina palestīniešu apkopotie dati.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Latvija atbalsta Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu divu valstu sarunu ceļā

Latvija primāri atbalsta abu pušu sarunas kā labāko ceļu uz divu valstu risinājumu un Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, atbildot uz jautājumu, vai Latvija plāno atzīt Palestīnu kā valsti.

Pasaule Premjers: Norvēģija ir gatava atzīt palestīniešu valsti

Norvēģija ir gatava atzīt palestīniešu valsti kopā ar citām valstīm, piektdien sacīja Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre, uzņemot Spānijas kolēģi Pedro Sančesu, kas cenšas vairot atbalstu šādam solim.

Pasaule Ministrs: Īrija atzīs Palestīnas valsti

Īrija tuvākajā laikā atzīs Palestīnas valsti, otrdien Dublinā pavēstīja Īrijas ārlietu ministrs Maikls Mārtins.