• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis ANO Drošības padomes sanāksmē varētu tikties ar Lavrovu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:10, 20.09.2023


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šodien ANO Drošības padomes sanāksmē varētu pirmo reizi kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā tikties ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.



Zelenskim arī šodien plānota tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Viņi varētu apspriest Ukrainas lūgumu piegādāt tai raķetes "Taurus". Šolcs līdz šim bijis atturīgs pret šādu ideju.

Zelenskim šī ir pirmā vizīte ANO galvenajā mītnē Ņujorkā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, un viņa mērķis domājams ir pārliecināt skeptiskās valstis nostaties Ukrainas pusē.

Sagaidāms, ka Zelenskis atradīsies uzmanības centrā ANO Drošības padomes sēdē, kurā tiks apspriests karš Ukrainā.

Šodien turpināsies arī debates ANO Ģenerālajā asamblejā, kur turpmākajās dienās runas teiks vairāk nekā 140 valstu vadītāji un premjerministri.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis aicina sabiedrotos atbalstīt Ukrainu tikpat vienoti kā Izraēlu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien aicināja sabiedrotos izrādīt tādu pašu "vienotību" Ukrainas atbalstīšanā kā Izraēlas atbalstīšanā, kura nedēļas nogalē ar Rietumvalstu atbalstu atvairīja Irānas uzbrukumu.

Pasaule Zelenskis ieradies Viļņā uz Trīs jūru iniciatīvas samitu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien ieradās Lietuvā un Viļņā tiksies ar Centrāleiropas, Austrumeiropas un Dienvideiropas valstu līderiem Trīs jūru iniciatīvas samitā.

Pasaule Zelenskis: Rietumu vilcināšanās ar militāro atbalstu Ukrainai ir nepieņemama

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā kritizēja Rietumu vilcināšanos piegādāt militāro palīdzību Ukrainai un nosauca šo vilcināšanos par pilnīgi nepieņemamu.

Pasaule Zelenskis atlaidis pirmo palīgu Šefiru un vairākus padomniekus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien atlaidis ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus.