• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis atlaidis pirmo palīgu Šefiru un vairākus padomniekus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 20:18, 30.03.2024


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien atlaidis ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus.


Serhijs Šefirs.

Šefirs ieņēma prezidenta pirmā palīga amatu kopš 2019.gada.

Zelenskis atlaidis arī trīs savus padomniekus un divus prezidenta pārstāvjus.

Pēdējo mēnešu laikā Zelenskis ir veicis vairākus pārkārtojumus valdībā un Ukrainas Bruņoto spēku vadībā.

Otrdien prezidents atbrīvoja Oleksiju Daņilovu no Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra amata un šajā amatā iecēla Oleksandru Litvinenko.

Savukārt februārī Zelenskis atbrīvoja ģenerāli Valēriju Zalužniju no Bruņoto spēku virspavēlnieka amata, kurā iecēla Oleksandru Sirski. Savukārt Sirksa vietā par Ukrainas Bruņoto spēku sauszemes spēku komandieri tika iecelts ģenerālleitnants Oleksandrs Pavļuks.

Zalužnijs tika iecelts par Ukrainas vēstnieku Lielbritānijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Krievijas virzība Ukrainā ir apturēta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā ir "apturēta" un situācija viņa karaspēkam tagad ir "daudz labāka" nekā iepriekšējos mēnešos.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.

Pasaule Zelenskis atzīst, ka apsver Zalužnija nomaiņu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Itālijas raidsabiedrībai "Rai1" atzina, ka apsver jautājumu par Ukrainas Bruņoto spēju virspavēlnieka Valērija Zalužnija nomaiņu, kā arī par valsts vadības restartu.