• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Rietumu vilcināšanās ar militāro atbalstu Ukrainai ir nepieņemama

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:06, 05.04.2024


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā kritizēja Rietumu vilcināšanos piegādāt militāro palīdzību Ukrainai un nosauca šo vilcināšanos par pilnīgi nepieņemamu.


twitter.com/ZelenskyyUa
Foto: twitter

"Jauna pretgaisa aizsardzības sistēma var fundamentāli mainīt situāciju," sacīja Zelenskis pēc Krievijas uzbrukuma Harkivai, kurā naktī uz ceturtdienu tika nogalināti pieci cilvēki, tai skaitā trīs glābēji.

Prezidents sacīja, ka ir pateicīgs katrai valstij, kas meklē iespējas palīdzēt Ukrainai.

"Ir pilnīgi nepieņemami, ka tik daudzas valstis pasaulē vēl domā, kā tās varētu pretoties teroram, lai gan tam ir vajadzīgi tikai daži politiski lēmumi," sacīja Zelenskis.

Ukraina aicina piegādāt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu - tādas kā ASV ražotās sistēmas "Patriot", lai varētu labāk aizsargāt savas pilsētas no Krievijas uzbrukumiem, kas notiek gandrīz katru dienu.

Spēcīga pretgaisa aizsardzība Harkivas pilsētai un apgabalam, kā arī Sumu apgabalam un valsts dienvidu apgabaliem ir "absolūti steidzama nepieciešamība", sacīja Zelenskis.

Pieminot jauno Krievijas uzbrukumu Harkivai, Zelenskis atgādināja, ka vispirms viens cilvēks gāja bojā Krievijas drona triecienā dzīvojamā rajonā. Kad tur ieradās glābšanas dienesti, notika otrs gaisa trieciens, kurā gāja bojā trīs glābēji.

"Tā ir pretīga Krievijas taktika," sacīja Zelenskis, kurš sociālajā tīklā "X" izteica līdzjūtību upuru radiniekiem.

Prezidents aicināja Ukrainas diplomātus ārvalstīs panākt pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādes Ukrainai.

Zelenskis savā videouzrunā arī sacīja, ka situācija frontē stabilizējas un netiek pieļauta okupācijas spēku tālāka virzīšanās uz priekšu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Krievijas virzība Ukrainā ir apturēta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā ir "apturēta" un situācija viņa karaspēkam tagad ir "daudz labāka" nekā iepriekšējos mēnešos.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.

Pasaule Zelenskis atzīst, ka apsver Zalužnija nomaiņu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Itālijas raidsabiedrībai "Rai1" atzina, ka apsver jautājumu par Ukrainas Bruņoto spēju virspavēlnieka Valērija Zalužnija nomaiņu, kā arī par valsts vadības restartu.