• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuva aizliedz iebraukt valstī diviem Krievijas dziedātājiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 11:43, 24.01.2022


Lietuva saistībā ar anektētajā Ukrainas Krimas pussalā notikušiem koncertiem par valstī nevēlamām personām pasludinājusi Krievijas dziedātājus Natašu Koroļovu un Habibu Šaripovu.



Lietuvas Migrācijas departaments abus dziedātājus par "persona non grata" pasludināja piektdien, liedzot viņiem iebraukšanu Lietuvā līdz 2027.gada 21.janvārim.

Sabiedriskā raidorganizācija LRT vēstīja, ka Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komiteju priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns un citu parlamenta komiteju pārstāvji pagājušajā nedēļā vērsušies Ārlietu ministrijā saistībā ar abiem Krievijas dziedātājiem.

Tika atcelts svētdien Viļņā paredzētais Šaripova koncerts.

"Mēs saņēmām vēstuli, ka persona ir Lietuvai nevēlama. Pamatojums ir koncerts bērniem Sevastopolē. Mūs par to informēja šodien," sacīja koncerta organizatoru pārstāvis Mareks Gurnovičs.

Viņš stāstīja, ka dziedātājs par savu Lietuvā nevēlamās personas statusu uzzinājis Helsinkos, kad gatavojās iekāpt lidmašīnā uz Viļņu.

"Viņš izgāja pasu kontroli un vienkārši nevarēja iekāpt lidmašīnā," klāstīja koncerta organizatoru pārstāvis.

Kasčūns pauda pārliecību, ka koncertu organizatoriem vajadzētu izvērtēt ģeopolitisko situāciju vēl pirms skatuves mākslinieku uzaicināšanas.

"Visticamāk, esam mirkli pirms tiešas karadarbības pret mūsu draugiem Ukrainā. Tāds koncerts patiesībā ir pārpratums. Mēs vēlētos, lai nevajadzētu nekādus valsts noteiktus aizliegums un drošības pasākumus, un tādi lēmumi būtu balstīti organizatoru apziņā," sacīja parlamenta deputāts.

Līdzīgu iemeslu dēļ Lietuvā iebraukšana aizliegta arī Krievijas dziedātājiem Oļegam Gazmanovam, Grigorijam Lepsveridzem (Ļepsam) un Filipam Kirkorovam, kurš pārsūdzēja lēmumu tiesā, kas atstāja spēkā varasiestāžu lēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Kultūra Īrijas mākslinieki aicina boikotēt Eirovīziju Izraēlas dalības dēļ

Vairāki simti Īrijas mākslinieku pirmdien aicināja šīs valsts pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā būt "vēstures pareizajā pusē" un boikotēt šo konkursu tāpēc, ka tajā piedalās Izraēla.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.