• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 10:01, 23.04.2024


Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.


Foto: LETA

Pirmizrādes apmeklētāji klātienē varēs satikt gan filmas veidošanas komandu, gan māksliniekus, kas piedalījās aizvadītā gada nogalē notikušajā Ozola lielkoncertā "Arēnā Rīga".

Filmas "No rajona līdz arēnai" režisors Rolands Rekke apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu.

Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova brīžiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem. Līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā, piemēram, Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, Rolands Če, Prusax, Xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, "Rick Feds", Niklāvz un dīdžejs "PM2AM".

Pirmizrādes viesi aicināti ierasties stundu pirms filmas senasa "Forum Cinemas" otrā stāva vestibilā, lai pirms oficiālā sākuma varētu satikt māksliniekus un nofotografētos pie koncertfilmas prezentācijai gatavotās foto sienas.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols savu muzikālo darbību uzsāka 1996.gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar 2000.gada debijas singlu "Neko 2005", pēc kura 2001.gadā sekoja albumi "Cieņa un mīlestība", 2002.gadā - "Augstāk, tālāk, stiprāk", 2003.gadā - "Dūzis" un 2009.gadā izdotais albums "Neatkarība".

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015.gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē", kuram 2017.gadā sekoja albums "Semestris" kopā ar grupu "Tehnikums", 2018.gadā - "Neona pilsēta", 2019.gadā - "Kruīza kontroles zēni" ar "Katpullt" un 2020.gadā - "Yauda".

2023.gada 1.decembrī pirms lielkoncerta "Arēnā Rīga" izdots jaunākais Ozola albums "1979", kurā piedalās virkne pašmāju hiphopa kultūras pārstāvju, kuri bijuši līdzās Ozola muzikālajiem eksperimentiem daudzu gadu garumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.