• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izbaudiet Rīgas jūgendstilu slavenu latviešu gleznotāju sabiedrībā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 16:04, 23.04.2024


Klusā Alberta ielā atrodas unikāla kolekcija.


Rīgas iedzīvotāju dzīves apstākļi 20. gadsimta sākumā.

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" svin piecpadsmit gadu jubileju. Muzeja darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas izstādes un sarīkojumi. Līdz 30.jūnijam atzīmējot jubileju, muzejs aicina uz izstādi "Rozentāls. Purvītis. Valters", kurā eksponēti izcilo jūgendstila laika mākslinieku darbi no Kukšu muižas privātkolekcijas.

Šogad aprit piecpadsmit gadi kopš muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" dibināšanas 2009.gada 23.aprīlī. Muzeja krājums no dažiem priekšmetiem izaudzis par unikālu jūgendstila kolekciju ar vairāk nekā 9000 tūkstošiem eksponātu. Muzejs guvis starptautisku atzinību, darbojas vairākās starptautiskās profesionālās organizācijās (ICOM, RANN) un ir pieminēts dažādos ārvalstu ceļvežos un tīmekļa vietnēs. Organizēti gan Latvijas, gan arī starptautiska mēroga sarīkojumi Eiropā, Amerikā un Āzijā. Līdz dzimšanas dienas mēnesim muzejā viesojušies 425 627 apmeklētāji no visas pasaules.

Muzejs izsaka visdziļāko pateicību visiem, kas muzejam dāvinājuši vērtīgas ģimenes relikvijas, dalījušies ar atmiņu stāstiem, rīkojuši izstādes, muzicējuši un ar savu talantu atbalstījuši muzeja izaugsmi.

Savu jubileju Muzejs atzīmē ar jaunu izstādi no Kukšu muižas privātkolekcijas. Rīdzinieki un pilsētas viesi muzejā varēs apskatīt jūgendstila laika lielmeistaru - Jaņa Rozentāla, Vilhelma Purvīša un Johana Valtera darbus. No maija tiks sākts profesora Jāņa Krastiņa lekciju cikls par Eiropas jūgendstilu, pirmā lekcija notiks jau 16.maijā un iepazīstinās ar Briseles jūgendstilu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Lasiet arī

Kultūra Talantīga Amanda Ziemele sagatavojusi pārsteigumu Venēcijas biennālei (+VIDEO)

Izraujoties no aizspriedumainu priekšstatu uzspiestās telpiskās disciplīnas, skatītājs nonāk iluzorā hibrīdzonā.

Kultūra «‎Grāfienes» veidoja māksliniecisku veltījumu Latvijas sievietēm (+VIDEO)

"Ko tas nozīmē, divpadsmit dienās kopā ar skatītājiem būvēt savu teātri?"

Kultūra Ventspilī skatāma brīnišķīga Lancmaņa gleznu retrospekcija (+VIDEO)

82 gadus vecais meistars joprojām rada maģiskas gleznas.

Kultūra No Anatomijas muzeja kolekcijas veidos jaunus mākslas darbus

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejā šopavasar rezidē māksliniece Laimdota Malle, pētot muzeja kolekciju un veidojot jaunus mākslas darbus, kurus muzejā paredzēts izstādīt šī gada nogalē, informēja RSU pārstāvji.