• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 13:43, 26.04.2024


Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.



SAB jau ceturtdien aģentūrai LETA norādīja, ka birojs no Kadžuļa nav saņēmis oficiālu iesniegumu saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu vai mēģinājumiem to darīt. Šāds iesniegums nav saņemts arī no viņa pārstāvētā uzņēmuma "SOAAR". Par konkrēto tematiku SAB nav saņēmis arī nevienu anonīmu iesniegumu.

Precīzi šādu atbildi aģentūrai LETA birojs sniedza arī šodien, komentējot Kadžuļa pausto, ka divreiz SAB darbiniekiem mutiski ziņojis.

Vienlaikus gan SAB papildināja, ka saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likumu ģenerālprokurors un viņa īpaši pilnvaroti prokurori veic uzraudzību pār valsts drošības iestāžu operatīvās darbības, izlūkošanas un pretizlūkošanas procesiem un valsts noslēpuma aizsardzības sistēmu.

Veicot uzraudzību, viņi ir tiesīgi iepazīties ar valsts drošības iestāžu rīcībā esošajiem dokumentiem, materiāliem un informāciju, piektdien norādīja birojā.

Tāpat SAB atgādināja, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzdevis ģenerālprokuratūrai veikt pārbaudi Kadžuļa pausto apgalvojumu izvērtēšanai. "Visa informācija tiks izskatīta tās ietvaros. Plašākus komentārus par konkrēto tematiku SAB sniegt nevar," uzsvēra birojā.

Vaicāts par to, kāpēc SAB nav reģistrēts neviens iesniegums saistībā ar minēto, Kadžulis ceturtdien aģentūrai LETA uzsvēra atšķirību starp iesniegumu un ziņojumu. Divos dažādos laikos viņš saticies katru reizi ar citu SAB inspektoru, kam izstāstījis par notikušo, un SAB inspektori jeb darbinieki šo informāciju sev esot fiksējuši rakstiski.

Uzņēmējs norādīja, ka arī zina abu šo SAB darbinieku vārdu un uzvārdu, bet pieļauj, ka nedrīkst tos atklāt bez SAB atļaujas. Kadžulis esot vērsies arī citās iestādēs, ne tikai SAB, kuras gan uzņēmējs pašlaik neatklāj.

Tikmēr 10 gadus ilgo laika nogriezni starp viņa piesaukto notikumu un ēteru Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" Kadžulis skaidro ar to, ka uzstāšanās sabiedriskajā medijā esot bijusi vēl viena iespēja ziņot par notikušo, jo drošības iestādes neesot reaģējušas uz sākotnējām ziņām. Tagad informācija izpausta tiešraidē sabiedriskajā medijā, lai dotu iespēju sabiedrībai un medijiem reaģēt.

Kampars Kadžuļa izteikumus raidījumā "Kas notiek Latvijā?" vērtē kā absurdus un nepatiesus.

Kadžulis, kurš apsūdzēts lietā par krāpšanos CVK iepirkumā, LTV apgalvoja, ka 2014.gada rudenī notikušo 12.Saeimas vēlēšanu naktī Kampars viņu aicinājis parunāties un paudis bažas, ka Āboltiņai varētu pietrūkt balsu iekļūšanai Saeimā. "Mums vajag, lai tu izdari, lai viņa tiktu ievēlēta," it kā Kampara pirms desmit gadiem teikto atstāstīja Kadžulis. "Es saku, vai tu saproti, ko tu prasi, tu prasi viltot vēlēšanu rezultātus. Es uz tās takas nekad mūžā nestāšos. Un es atteicu. [Kampars] Teica - nu tad būs visādi," raidījumā apgalvoja Kadžulis.

Viņš sacīja, ka šos apgalvojumus varot pierādīt tikai ar to, ka Āboltiņa galu galā netika ievēlēta, tomēr 12.Saeimā iekļuva pēc tam, kad deputāta mandātu nolika Saeimā no "Vienotības" saraksta ievēlētais Jānis Junkurs. Viņš paziņoja, ka esot saņēmis darba piedāvājumu kādā Honkongas uzņēmumā. Viņa valsts amatpersonas deklarācijā gan neuzrādījās darbs Honkongas uzņēmumā, kas lika secināt, ka viņš no Saeimas aizgājis, lai atbrīvotu vietu Āboltiņai.

Kadžulis sacīja, ka par notikušo esot ziņojis SAB, tomēr atsaucība esot izpalikusi. "Es par to ziņoju vairākas reizes SAB. Domājat, kaut kas notika? Tur ir tā kā pret sienu, tāpat kā KNAB. Vienā brīdī nolaižas rokas kaut ko ziņot, jo neviens neko nedara," pārmeta Kadžulis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Lasiet arī

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš turpmāk vadīs Jaunās vienotības Saeimas frakciju

Par "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Edmunds Jurēvics, informēja JV pārstāve Anna Ūdre.

Sabiedrība «Vienotības» valdē partijas kongress nenes lielas pārmaiņas

Partijas "Vienotība" kongresā šodien valdē līdz ar partijas priekšsēdētāju, finanšu ministru Arvilu Ašeradenu ievēlēti arī Ministru prezidente Evika Siliņa, ārlietu ministrs, iepriekšējais premjers Krišjānis Kariņš un citi.

Sabiedrība «Vienotības» valdē Rinkēviču nomainījis Pulks

Partijas "Vienotība" valdē Edgaru Rinkēviču nomainījis Olafs Pulks (JV), liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Sabiedrība Opozīcija gatava ratificēt arī “bīstamu” konvenciju. Bet ar “pielikumu”

Līdz ar to izskatās, ka starp premjera partiju un diviem pretendentiem uz varu – ZZS un “Progresīvie”, - gandrīz neesot domstarpību par Kariņa prioritātēm.