• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


E-komercija Latvijā: lielākā daļa iedzīvotāju pasūtījumu ir kosmētika (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 08:34, 26.04.2024


Vidēji vienā mūsu internetveikalā ir 481 prece.


Paku saņemšana kļūst vienkārša.

Baltijas valstīs ir vairāk kā 24 000 interneta veikalu, liecina Dānijas tirgus ekspertu nule publiskotie dati. Saskaņā ar statistikas datiem e-komercijas tirgus Baltijas valstīs 2023.gadā bija 2,66 miljardi dolāru. Prognozes liecina, ka šim skaitlim līdz 2027.gadam vajadzētu sasniegt 4 miljardus ASV dolāru.

Šobrīd un arī nākotnē lielāko daļu apgrozījuma veidos Lietuvas interneta veikali - aptuveni 45%. Latvija un Igaunija atlikušos 55% sadala vienādās daļās neskatoties uz to, ka Igaunijā ir divas reizes vairāk interneta veikalu kā Latvijā. Turklāt šeit to skaitliski ir vismazāk salīdzinājumā ar citām Baltijas valstīm - 4395.

Populārākās produktu kategorijas, ar kurām izvēlas strādāt internetveikali visās Baltijas valstīs, ir kosmētikas produkti, kā arī apģērbs un apavi. Latvijā šajās kategorijās strādā aptuveni 20% no visiem internetveikaliem. Savukārt internetveikali, kur nopērkams lielākais skaits preču, pārsvarā strādā elektronikas, biroja preču vai auto rezerves daļu nozarē. Vidēji vienā Latvijas internetveikalā ir 481 prece.

Kas attiecas uz piegādēm, dati liecina, ka tās Baltijas valstīs nodrošina 20 uzņēmumi. 33% pasūtījuma saņēmēju izvēlas paku termināļus kā ērtāko sūtījuma saņemšanas veidu, savukārt 29% vēlas sūtījumus saņemt ar piegādi mājās. 22% gadījumu sūtījuma saņēmēji ir gatavi doties uz internetveikala fizisko atrašanās vietu vai noliktavu, lai preci saņemtu paši.

"Cilvēki ātri pierod pie ērtībām un izvēlas to, kas katram ir labāks. Tādēļ sūtījumu saņemšana tieši iekštelpu paku terminālos kļūst arvien pieprasītāka, jo kuram gan negribas internetā iegādāto preci saņemt siltā vietā, kur nav jāuztraucas par samirkšanu lietū. Mēs šobrīd ļoti aktīvi strādājam pie paku terminālu tīkla paplašināšanas un katru nedēļu tiek uzstādi jauni paku termināļi visā Latvijā, kā arī būtiski paplašinām esošos, kur tas ir iespējams," pētījuma rezultātus komentē eksperts Jānis Ronis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Lasiet arī

Ekonomika FM: pozitīvas tendences mazumtirdzniecībā vēl īsti nav redzamas (+VIDEO)

Konfidences indekss Latvijā kopš 2023. gada jūlija saglabājies vienmērīgi zemā līmenī.

Sabiedrība Krievijas un Baltkrievijas karogi Latvijas veikalos tomēr neparādīsies

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Ekonomika Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.

Ekonomika Karodziņi būs jāizvieto pie 60 000 pārtikas precēm 5400 tirdzniecības vietās

Tas gulsies uz tirgotāju un gala rezultātā pircēju maciņiem.