• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Drauga zvans: kā telemārketings palīdz Latvijas ekonomikai (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:14, 05.04.2024


"Stereotipu izskaušana ir atkarīga no tā, kāda ir bijusi patērētāja līdzšinējā saskarsme", - pauž eksperts.


Telemārketings palīdz tūkstošiem cilvēku Latvijā atrast darbu.

Stereotipi par telemārketinga pakalpojumiem Latvijā ir ļoti noturīgi. Neraugoties uz to, ka pakalpojumi gadu gaitā ir pilnveidoti, ieviešot dažādus tehnoloģiskus un uz pieredzi balstītus risinājumus, lai pakalpojums kļūtu pieejams pēc iespējas plašākam uzņēmēju lokam, atvieglojot ikdienas darbu, un administratīvās izmaksas. Potenciālā klienta uzrunāšana tiešā veidā vienmēr ir bijis un būs efektīvākais rīks pārdošanas komandas mērķu izpildē.

Veicot sabiedrības aptauju, tika noskaidrots viedoklis par telemārketinga pakalpojumiem, stereotipiem, un kopējo viedokli. 68% no respondentiem uzskata, ka telemārketinga galvenā pamatfunkcija ir aktīva preču un pakalpojumu pārdošana. Pēc iepriekš minētajiem rādītājiem var saprast, ka šie viedokļi var atšķirties ņemot vērā informācijas trūkumu, indivīds balstās tikai uz savu personīgo viedokli, nav pieredzes. Viedoklis ir cieši saistīts ar to, kāda ir bijusi līdzšinējā pieredze saskarsmē ar telemārketinga pakalpojumiem. 43% respondentu pieredze ir bijusi negatīva, turpretim 31% pozitīva.

"Telemārketinga serviss ir vērsts uz tūlītēju rezultāta iegūšanu aktuālo kampaņu ietvaros, ņemot vērā šīs pārdošanas kanāla specifiku, pakalpojuma sniedzējam ir īpaši jārūpējas par labo praksi - korekta saziņa ar pircēju un kvalitatīvas turpmākās darbības klienta apkalpošanas jomā. Uzsākot jaunu projektu, vienmēr tiek rūpīgi izstrādāti sarunu scenāriji, un pieslīpēti darba procesā, balstoties uz sasniedzamo mērķi un iepriekšējo pieredzi. Augsta darba intensitāte, atbilstoši efektivitātes rādītāji ir pamats sabalansētām izmaksām pie noteikta rezultāta," uzsver eksperts Gatis Krūklītis.

Ņemot vērā aptaujas rezultātus, joprojām aktualizējas viedoklis par to, ka zināmākais telemārketinga pakalpojums ir aktīva preču un pakalpojumu pārdošana, aiz kā seko jaunu klientu piesaiste (22%). Neraugoties uz pieņemto stereotipu, tomēr redzams, ka 22% respondentu ir informēti, vai iepriekš saskārušies ar šāda veida pakalpojumiem. Papildus minētajam, indivīdam trūkst izpratne par to, cik daudz dažādos veidos izpaužas šis pakalpojums ikdienas saziņā ar dažādām iestādēm, jo 61% respondentu uzskata, ka telemārketings ir novecojusi pārdošanas metode.

"Ikdienā profesionāli telemārketinga projektu vadītāji... apstrādā līdz pat 500 jauniem klientiem visā Latvijā. Būtiskie rādītāji ir viegli izmērāmi - atdeve no datu bāzes un business case sniedz skaidru priekšstatu par īstermiņa un ilgtermiņa rezultātu".

"Arī ikdienišķu jautājumu risināšanai... piemēram, telekomunikāciju uzņēmums, elektrības tirgotājs, interneta vai komunālo pakalpojumu sniedzējs, patērētājs neiedomājas, ka šos zvanus veic profesionāls telemārketinga zvanu centrs. Uzņēmumi optimizē līdzekļus, un cilvēkresursus, tā vietā koncentrējoties uz tiešo pakalpojum nodrošināšanu klientiem, " komentē G.Krūklītis.

Tomēr lielākā daļa 51% no respondentiem norāda, ka nezin, vai telemārketinga pakalpojumi ir kvalitatīvi. Telemārketinga pakalpojumus visā Latvijā izmanto uzņēmumi, kas savā nozarē ir reputācijas topa līderi. Visu nosaka izvēle, ar kādu uzņēmumu sadarboties, ar kādiem produktiem vai pakalpojumiem strādāt. Telemārketinga uzņēmumu pienākums ir rūpēties, lai sabiedrībā veidotos pozitīvs priekšstats par zvanu centru pakalpojumiem. Stereotipu izskaušana ir atkarīga no tā, kāda ir bijusi patērētāja līdzšinējā saskarsme un iegūtā informācija par šīs nozares darbības jomu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas un Baltkrievijas karogi Latvijas veikalos tomēr neparādīsies

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Ekonomika Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.

Ekonomika Karodziņi būs jāizvieto pie 60 000 pārtikas precēm 5400 tirdzniecības vietās

Tas gulsies uz tirgotāju un gala rezultātā pircēju maciņiem.

Ekonomika Latvijas tirdzniecības tuvākā nākotne ir veikali bez pārdevējiem (+VIDEO)

Robotus var viegli vizualizēt un piešķirt tiem runas spējas - uzstādot nelielu ekrānu katrā no iepirkumu ratiņiem.