• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis lauksaimnieku un mežsaimnieku

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:16, 05.03.2024


Šodien Rīgā pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares pārstāvju, piketējot par taisnīgu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.


Foto: LETA

Tāpat pie Ministru kabineta novietotas sešas smagās lauksaimniecības tehnikas vienības, kā arī uzstādīta nozares prasībām veltīta lielizmēra instalācija - krēsls, kam nolauzta viena kāja, ar uzrakstu "Atjēdzieties! Kritīsiet!".

Vienlaikus protestētājiem līdzi ir arī izkārtnes, uz kurām norādīt saukļi, piemēram, "Par zaļo attīstību! Pret zaļo stagnāciju!", "Ļaujiet strādāt!", "Dabas bagātības mežos cilvēku veidotas!", "Aiz kokiem neredz mežu nozari", un tamlīdzīgi.

Piketētāju vidū ir arī vairāku meža nozares uzņēmumu pārstāvji, tostarp pārstāvēts "Krauzers", "Lignum Latvija", "Amber Birch", "Erte grupa", un daudzi citi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Lauksaimnieki otrdienas piketu sāks ar gājienu no Doma laukuma

Lauksaimnieki piketu, kas paredzēts otrdien, 5.martā, sāks ar gājienu no Doma laukuma uz Ministru kabinetu, kur atbalstīs meža nozares pārstāvjus un paudīs savu nostāju pret lauksaimnieku īpašumā esošas zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, pauda biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Sabiedrība Zemnieki brīdina: protestu akcijas būs regulāras

"Jau šobrīd ir skaidrs, ka 5.marts nebūs šogad pēdējā protestu akcija. Mēs neprotestējam, lai biedētu sabiedrību un pilsētās radītu sastrēgumus. Lauksaimnieki ar savu balsi iestājas par ilgtspējīgu lauksaimniecību un visai Latvijas ekonomikai svarīgas nozares dzīvostpēju. Lai tas notiktu, neviens no mums nevar atļauties nogurt", - pārliecināts Zemnieku saeimas pārstāvis.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.

Sabiedrība Nākamnedēļ pie Ministru kabineta protestēs arī lauksaimnieki

Nākamnedēļ līdztekus mežsaimniecības nozares pārstāvjiem pie Ministru kabineta protestēs arī lauksaimnieki, informē biedrībā "Zemnieku saeima".