• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis lauksaimnieku un mežsaimnieku

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:16, 05.03.2024


Šodien Rīgā pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares pārstāvju, piketējot par taisnīgu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.


Foto: LETA

Tāpat pie Ministru kabineta novietotas sešas smagās lauksaimniecības tehnikas vienības, kā arī uzstādīta nozares prasībām veltīta lielizmēra instalācija - krēsls, kam nolauzta viena kāja, ar uzrakstu "Atjēdzieties! Kritīsiet!".

Vienlaikus protestētājiem līdzi ir arī izkārtnes, uz kurām norādīt saukļi, piemēram, "Par zaļo attīstību! Pret zaļo stagnāciju!", "Ļaujiet strādāt!", "Dabas bagātības mežos cilvēku veidotas!", "Aiz kokiem neredz mežu nozari", un tamlīdzīgi.

Piketētāju vidū ir arī vairāku meža nozares uzņēmumu pārstāvji, tostarp pārstāvēts "Krauzers", "Lignum Latvija", "Amber Birch", "Erte grupa", un daudzi citi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Pasaule Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Sabiedrība Doma laukumā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku

Rīgā, Doma laukumā, otrdienas rītā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku, lai dotos protesta gājienā uz Ministru kabinetu un pievienotos meža nozares piketam par adekvātu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

Sabiedrība Rīgā notiks mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares protesti

Šodien Rīgā notiks mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares protesti, kurā vairāk nekā 700 cilvēku plāno paust nostāju pret nozaru īpašumā esošās zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, ja zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

Sabiedrība Lauksaimnieki otrdienas piketu sāks ar gājienu no Doma laukuma

Lauksaimnieki piketu, kas paredzēts otrdien, 5.martā, sāks ar gājienu no Doma laukuma uz Ministru kabinetu, kur atbalstīs meža nozares pārstāvjus un paudīs savu nostāju pret lauksaimnieku īpašumā esošas zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, pauda biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.