• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:03, 07.04.2024


Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.



Mītiņu laukumā pie parlamenta ēkas rīkoja Pēters Maģars, kurš veido jaunu opozīcijas partiju.

Daudziem mītiņa dalībniekiem rokās bija valsts karogi un plakāti ar uzrakstu "Ungāri, celieties!".

"Mēs soli pa solim atgūsim savu valsti un ķieģeli pa ķieģelim mēs uzcelsim suverēnu, mūsdienīgu Ungāriju," Maģars sacīja gavilējošajam pūlim.

43 gadus vecais Maģars ir Orbāna valdības kādreizējās tieslietu ministres Judītes Vargas bijušais vīrs un ilgi bija pietuvināts valdošajai partijai "Fidesz", ieņemot amatus valsts institūcijās un uzņēmumos. Tomēr tagad Maģars sola izaicināt Orbāna "varas fabriku", izveidojot jaunu politisko partiju.

Maģars martā publiskoja slepus ierakstītu privātu sarunu ar bijušo sievu, kuras teiktais liecina, ka Orbāna valdība centusies noslēpt bijušā ministra un Orbāna kabineta biroja vadītāja iesaisti korupcijas lietā.

Eksministre apsūdzējusi bijušo vīru, ka viņš izprovocējis kompromitējošos izteikumus.

Nesen veikta aptauja liecina, ka politiskā partija, ko izveidotu Maģars, vēlēšanās varētu iegūt 11-15% balsu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Pasaule Bloomberg: ES ir gatava veikt stingrus pasākumus pret Ungāriju

Eiropas Savienības (ES) līderi ir gatavi ieņemt stingru nostāju pret Ungāriju, ja šīs valsts premjerministrs Viktors Orbāns nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā turpinās bloķēt 50 miljardu eiro palīdzības paketi Ukrainai, ziņo aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz avotiem, kas pazīstami ar gatavošanos sanāksmei.

Ekonomika EK apstiprina 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja 920 miljonu eiro piešķiršanu Ungārijai valsts atveseļošanas un noturības plāna ietvaros, taču šis lēmums jau izraisījis kritiku un neizpratni.

Pasaule Polija, Ungārija un Slovākija ignorēs ES lēmumu par Ukrainas labību

Polija, Ungārija un Slovākija piektdien paziņoja, ka saglabās Ukrainas labības importa aizliegumu, neraugoties uz Eiropas Savienības (ES) lēmumu izbeigt aizliegumu šajās dalībvalstīs, kā arī Bulgārijā un Rumānijā.

Pasaule Ungārija austrumos robežojas ar «krieviem» - Orbāns

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir nācis klajā ar jaunu pretukrainisku paziņojumu, pavēstot, ka viņa valsts austrumos robežojas ar "krieviem".