• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ungārija draud nelegālajiem imigrantiem izsniegt bezmaksas biļetes uz Briseli

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:41, 22.08.2024


Reaģējot uz lielajām sodanaudām, kas piemērotas Ungārijai par tās noraidošo politiku pret patvēruma meklētājiem, Budapešta varētu piešķirt nelegālajiem imigrantiem, kas mēģina iekļūt Eiropas Savienībā (ES), vienvirziena bezmaksas biļetes līdz Briselei, ceturtdien paziņojis premjerministra Vikrora Orbāna kancelejas vadītājs Gergejs Gujāšs.



Preses konferencē Budapeštā Gujāšs nosodīja Eiropas Savienības Tiesas (EST) jūnija spriedumu, ar kuru Ungārijai uzlikta 200 miljonus eiro liela sodanauda par pastāvīgu bloka patvēruma noteikumu neievērošanu. Ja Ungārija nesaskaņos savu politiku ar ES tiesību normām, tai papildus katru dienu tiks piemērota vēl miljons eiro liela sodanauda.

"Brisele vēlas mūs piespiest par katru cenu laist iekšā migrantus," norādīja Gujāšs.

Viņš brīdināja, ka gadījumā, ja Brisele turpinās uzspiest Ungārijai noteikumus, kas padarīs neiespējamu nelegālo imigrantu apturēšanu uz robežas, Budapešta katram no nelikumīgajiem ieceļotājiem piedāvās "bezmaksas transportu uz Briseli".

Kopš 2015.gadā Eiropā ieradās vairāk nekā miljons nelegālo imigrantu, Ungārija īsteno ļoti stingru politiku pret nelikumīgajiem ieceļotājiem.

Uz Ungārijas dienvidu robežām ar Serbiju un Horvātiju ir uzcelts žogs un dzeloņstiepļu nožogojumi, bet uz robežas ar Serbiju ir iekārtotas tranzītzonas, kurās tiek apturēti nelegālie imigranti.

Eiropas Komisija (EK) vērsās pret Ungāriju ECT, apstrīdot Budapeštas prasības nelegālajiem imigrantiem ar saviem patvēruma pieprasījumiem vērsties Ungārijas vēstniecībās Belgradā vai Kijivā, kas esot pretrunā ar ES tiesību normām.

Orbāns iepriekš bija paziņojis, ka Ungārija nemainīs savu imigrācijas politiku neatkarīgi no jebkādiem EST spriedumiem.

"Ungārija nevēlas bezgalīgi maksāt šo ikdienas sodanaudu, tāpēc mēs ļausim cilvēkiem ieceļot, ja tie vēlas, un piedāvāsim viņiem vienvirziena biļeti uz Briseli," savukārt norādīja Gujāšs. "Ja Brisele vēlas migrantus, tad tā var tos dabūt."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Sabiedrība Rinkēvičs paskaidroja Ungārijas prezidenta neierašanos uz NATO samitu Rīgā

Ungārijas prezidenta Tamāša Šujoka neierašanās uz NATO Austrumu flanga valstu samitā nav jāmeklē kādi atklāti vai slēpti signāli, otrdien pirms NATO Austrumu flanga valstu samita sākuma žurnālistiem izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Pasaule Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.