• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Doma laukumā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:05, 05.03.2024


Rīgā, Doma laukumā, otrdienas rītā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku, lai dotos protesta gājienā uz Ministru kabinetu un pievienotos meža nozares piketam par adekvātu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.


Foto: LETA

Protestētāji Doma laukumā pulcējās vēl pirms plkst.10, līdzi ņemot dažādas izkārtnes un lauksaimniecībā izmantojamus priekšmetus, piemēram, spaiņus, grozus, motorzāģus. Tikmēr izkārnēs pausti aicinājumi "ļaut lauksaimniekiem strādāt", samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, kā arī "atteikties no Krievijas asinsgraudiem".

Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš aģentūrai LETA pauda, ka lauksaimnieku prasības, kas tika iesniegtas politikas veidotājiem februāra sākumā, vēl nav izpildītas, taču pie tām darbs ir sācies.

Vienlaikus Lazdiņš norādīja, ka pēc šīs dienas protesta akcijas "Zemnieku saeima" Rīgas domē iesniegs pieteikumu protesta akcijām oktobrī, tādējādi skaidri norādot nozares neatlaidību izvirzīto mērķu sasniegšanai.

"Šis ir viens no radikālākajiem veidiem, kā risināt problēmas," atzina Lazdiņš, piebilstot, ka problēmas lauksaimniecības nozarē jau ir ilgstošas un šādas protesta akcijas ir labs veids, kā politiķiem atgādināt par nepieciešamību tās risināt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Zemnieki brīdina: protestu akcijas būs regulāras

"Jau šobrīd ir skaidrs, ka 5.marts nebūs šogad pēdējā protestu akcija. Mēs neprotestējam, lai biedētu sabiedrību un pilsētās radītu sastrēgumus. Lauksaimnieki ar savu balsi iestājas par ilgtspējīgu lauksaimniecību un visai Latvijas ekonomikai svarīgas nozares dzīvostpēju. Lai tas notiktu, neviens no mums nevar atļauties nogurt", - pārliecināts Zemnieku saeimas pārstāvis.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.

Sabiedrība Nākamnedēļ pie Ministru kabineta protestēs arī lauksaimnieki

Nākamnedēļ līdztekus mežsaimniecības nozares pārstāvjiem pie Ministru kabineta protestēs arī lauksaimnieki, informē biedrībā "Zemnieku saeima".

Pasaule Polijas lauksaimnieki izkāra plakātu ar uzrakstu «Putin, sakārto Ukrainu»

Polijas policija sākusi izmeklēšanu par lauksaimnieku protesta akcijā izkārtu plakātu ar aicinājumu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam "sakārtot Ukrainu".