• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Doma laukumā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:05, 05.03.2024


Rīgā, Doma laukumā, otrdienas rītā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku, lai dotos protesta gājienā uz Ministru kabinetu un pievienotos meža nozares piketam par adekvātu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.


Foto: LETA

Protestētāji Doma laukumā pulcējās vēl pirms plkst.10, līdzi ņemot dažādas izkārtnes un lauksaimniecībā izmantojamus priekšmetus, piemēram, spaiņus, grozus, motorzāģus. Tikmēr izkārnēs pausti aicinājumi "ļaut lauksaimniekiem strādāt", samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, kā arī "atteikties no Krievijas asinsgraudiem".

Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš aģentūrai LETA pauda, ka lauksaimnieku prasības, kas tika iesniegtas politikas veidotājiem februāra sākumā, vēl nav izpildītas, taču pie tām darbs ir sācies.

Vienlaikus Lazdiņš norādīja, ka pēc šīs dienas protesta akcijas "Zemnieku saeima" Rīgas domē iesniegs pieteikumu protesta akcijām oktobrī, tādējādi skaidri norādot nozares neatlaidību izvirzīto mērķu sasniegšanai.

"Šis ir viens no radikālākajiem veidiem, kā risināt problēmas," atzina Lazdiņš, piebilstot, ka problēmas lauksaimniecības nozarē jau ir ilgstošas un šādas protesta akcijas ir labs veids, kā politiķiem atgādināt par nepieciešamību tās risināt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Pasaule Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Ekonomika Pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis lauksaimnieku un mežsaimnieku

Šodien Rīgā pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares pārstāvju, piketējot par taisnīgu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

Sabiedrība Rīgā notiks mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares protesti

Šodien Rīgā notiks mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares protesti, kurā vairāk nekā 700 cilvēku plāno paust nostāju pret nozaru īpašumā esošās zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, ja zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

Sabiedrība Lauksaimnieki otrdienas piketu sāks ar gājienu no Doma laukuma

Lauksaimnieki piketu, kas paredzēts otrdien, 5.martā, sāks ar gājienu no Doma laukuma uz Ministru kabinetu, kur atbalstīs meža nozares pārstāvjus un paudīs savu nostāju pret lauksaimnieku īpašumā esošas zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, pauda biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.