• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mākslīgais intelekts radīja pirmo biroja telpu dizainu Latvijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:36, 12.12.2023


Jaunajās telpās nebūs fiksētas darba vietas.


Iekārtojot biroju, uzsvars likts uz sapulču un koplietošanas telpām.

Rīgas informācijas tehnoloģiju uzņēmuma jaunā biroja telpu dizaina koncepcijas un risinājumu izstrādē iesaistīta gan uzņēmuma komanda, gan mākslīgais intelekts, radot ar IT jomu saistītus grafiti sienu zīmējumus, kurus realizējis mākslinieks Elvijs Salminš.

Komanda tika iesaistīta visā dizaina veidošanas un biroja iekārtošanas procesā, tajā skaitā radot sienu gleznojumu. Ideju par zīmējumiem, kuros parādīta IT nozares attīstība – no pirmajiem datoriem līdz robotiem un citiem inovatīviem risinājumiem – ar mākslīgā intelekta palīdzību radījis uzņēmuma vadošais risinājumu arhitekts Pauls Barkāns.

“Veidojot jaunā biroja konceptu, vēlējāmies, lai tas ir atraktīvs, interesants un mūsdienīgs – lai komanda vēlētos uzturēties šajās telpās, tikties un radīt jaunas idejas. Mūsdienās birojs galvenokārt ir vieta, kur tīkloties un sadarboties, tāpēc vide un dizains veidots tā, lai dienas, kas pavadītas birojā, būtiski atšķirtos no dienām, kad strādājam mājās,” stāsta finanšu un administratīvās nodaļas vadītāja Žanna Lecko-Ustinova, kura ir arī viena no koncepcijas idejas autorēm.

Jaunajās telpās nebūs fiksētas darba vietas un darbosies t.s. tīrās darba virsmas princips. “Šobrīd starp darbiniekiem ir vienošanās, ka vismaz vienu dienu nedēļā katra no komandām sanāk kopā un strādā no biroja, taču esmu droša, ka jaunās telpas mudinās mūs tikties un strādāt klātienē daudz biežāk,” piebilst Ž. Lecko-Ustinova.

Iekārtojot biroju, uzsvars likts uz sapulču un koplietošanas telpām, tādejādi mudinot cilvēkus socializēties. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka biroja koncepcija un dizains ir ilgi lolots visa kolektīva kopdarbs – lai telpas būtu maksimāli funkcionālas un kalpotu komandas vajadzībām, tika veiktas aptaujas un padziļināti pētīta darba ikdiena.

Jaunā biroja izveidē uzņēmums ieguldījis vairāk nekā 300 tūkstošus eiro, liekot uzsvaru uz telpu funkcionalitāti un atbilstību tam, ko cilvēki mūsdienās sagaida no biroja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Ekonomika Lidostā Rīga sākta liela kravu termināļa būvniecība (+VIDEO)

Projektu paredzēts pabeigt 12 mēnešu laikā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji baidās no mākslīgā intelekta, liecina aptauja (+VIDEO)

Сilvēkiem acīmredzot ir bail no "robotizācijas" iejaukšanās cilvēku sociālajā, emociju un vērtību telpā.

Ekonomika Rīgā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku

Ceturtdien, 30.novembrī plkst.14 konferenču telpā "Fantadroms" norisināsies ikgadējā Latvijas informācijas un tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) konference "LIKTA(I)2023", kurā runās par mākslīgā intelekta potenciālu transformēt ekonomiku, kā arī ilgtspēju.

Ekonomika «OpenAI» vadītāja amatā atjauno Semu Altmenu

Mākslīgā intelekta uzņēmuma "OpenAI" pirms nedēļas atlaistais vadītājs Sems Altmens atgriezies šajā amatā, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Kriminālziņas Brazīlijā izmeklē mākslīgā intelekta kļūdas tiesas spriedumā

Brazīlijā noris izmeklēšana pret federālo tiesnesi, kas pieļāvis kļūdas ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavotā spriedumā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka šī valstī ir pirmā šāda lieta.