• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brazīlijā izmeklē mākslīgā intelekta kļūdas tiesas spriedumā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:00, 14.11.2023


Brazīlijā noris izmeklēšana pret federālo tiesnesi, kas pieļāvis kļūdas ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavotā spriedumā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka šī valstī ir pirmā šāda lieta.


Foto: pixabay

Nacionālā Tieslietu padome (CNJ), kas pārrauga tiesu darbu, izsaukusi tiesnesi Žefersonu Rodrigesu, pieprasot paskaidrojumus par spiedumu, kas tapis ar tīmekļa mākslīgā intelekta instrumenta "ChatGPT" palīdzību un kurā konstatētas juridiskas kļūdas.

Akres štata tiesnesis savā spriedumā iekļāvis aplamas iepriekšējo prāvu un tiesiskā precedenta detaļas, aplami piedēvējot spriedumus Augstākajai tiesai, liecina lietas materiāli, ar ko iepazinusies ziņu aģentūra AFP.

Kā tiesnesis skaidroja pārraudzības struktūrai iesniegtajos dokumentos, spriedumu ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavojis "uzticams padomnieks".

Rodrigess situāciju raksturoja kā "parastu kļūdu" un notikušajā vainoja tiesnešu pārslodzi.

"Mēs uzskatām, ka šī [Brazīlijā] ir pirmā šāda veida lieta," norādīja CNJ, atvēlot Rodrigesam 15 dienas laika tālāku paskaidrojumu sniegšanai.

Kā norādīja CNJ, arvien vairāk tiesnešu savā darbā paļaujas uz mākslīgo intelektu. Brazīlijā nav likumu, kas regulē tā izmantošanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Reģistrēto apdraudēto IP adrešu skaits aprīlī Latvijā pieaudzis par 10,5%

atvijā šogad aprīlī reģistrētas 253 367 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Kriminālziņas KNAB šogad 81 reizi sodījis vai aizrādījis amatpersonām par interešu konfliktiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad 81 reizi sodījis vai aizrādījis amatpersonām par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumiem, liecina aģentūras LETA apkopotā KNAB informācija.

Kriminālziņas Par septiņu taimiņu noķeršanu piespriež sabiedriskos darbus un 5000 eiro sodu

Vidzemes rajona tiesa par septiņu taimiņu noķeršanu Gaujas nacionālajā parkā kādam vīrietim piespriedusi sabiedriskos darbus un likusi samaksāt aptuveni 5000 eiro kaitējumu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Lasiet arī

Pasaule Brazīlijas tiesa liedz Bolsonaru startēt vēlēšanās

Brazīlijas tiesa otrdien atkārtoti liegusi bijušajam prezidentam Žairam Bolsonaru startēt vēlēšanās.

Pasaule Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas

Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas un Volodimira Zelenska tikšanās. Viņi abi ieradušies Ņujorkā uz ANO Ģenerālās Asamblejas ikgadējo sesiju.

Ekonomika Brazīlija šogad apsteigs ASV kā pasaulē lielākā kukurūzas eksportētāja

Brazīlija šogad apsteigs ASV un kļūs par pasaulē lielāko kukurūzas eksportētāju, pateicoties bagātīgai ražai, trešdien paziņoja Brazīlijas valstij piederošais uzņēmums "National Supply Company".

Pasaule Baltais nams: Brazīlija atkārto Krievijas un Ķīnas propagandu par karu Ukrainā

Baltais nams pirmdien asi kritizēja Brazīliju par tās prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas Ķīnas vizītes laikā teikto, ka ASV veicina karu Ukrainā.