• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 16:26, 16.05.2024


Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.


Foto: IMAGO

Tostarp hidroelektrostacijās (HES) 2024.gada četros mēnešos saražotas 2086,9 GWh elektroenerģijas, kas ir par 16,4% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā.

Saražotās elektroenerģijas daudzums, izmantojot dabasgāzi, šogad četros mēnešos bija 924,4 GWh, kas ir par 53,4% vairāk nekā pērn šajā periodā.

Vēja elektrostacijās četros mēnešos šogad saražotas 106,9 GWh elektroenerģijas, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2023.gada četros mēnešos, savukārt saules elektrostacijās saražotas 54,4 GWh elektroenerģijas, kas ir 2,1 reizi vairāk.

Tajā pašā laikā ar biomasu 2024.gada četros mēnešos saražotas 107,9 GWh elektroenerģijas, kas ir par 32,3% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, bet ar biogāzi saražotas 56,9 GWh elektroenerģijas, kas ir kritums par 23,5% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn.

Elektroenerģijas patēriņš šogad četros mēnešos Latvijā veidoja 2462,6 GWh, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas Banka: kreditēšanā jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas

Latvijā kreditēšanā ir jūtamas nelielas pozitīvas vēsmas, Latvijas Bankas uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē "makroekonomika.lv" atzīmē centrālās bankas ekonomists Vilnis Purviņš.

Ekonomika Rinkēvičs ANO uzsver Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta attīstības jomā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ANO uzsvēris Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Ekonomika FinCEN paziņo par sankciju pret ABLV Bank atcelšanu

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") ceturtdien paziņojis par rosināto sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu, portāla VS.LV informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

Ekonomika E-rēķini un darba nodokļi – izmaiņas, kam jāgatavojas jau šodien

Ministru kabineta otrdien pieņemtais lēmums virzīt izskatīšanai Saeimā Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumus Grāmatvedības likumā, kas paredz ieviest strukturētu elektronisko rēķinu apriti, liks vienam otram uzņēmējam steigā meklēt risinājumu, gada nogali padarot trauksmaināku.

Lasiet arī

Ekonomika Latvenergo: turpinājās elektrības un dabasgāzes cenu samazināšanās (+VIDEO)

Augusta beigās Baltijā ar Elektrum zīmolu elektroenerģiju ražo jau 14 saules parki ar kopējo jaudu teju 85 megavati.

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena jūlijā Baltijas valstīs pieauga par 7%

Baltijas valstīs elektroenerģijas vidējā cena šogad jūlijā salīdzinājumā ar jūniju pieauga par 7% - līdz 98,02 eiro par megavatstundu (MWh) Latvijā un Lietuvā, bet līdz 97,97 eiro par MWh Igaunijā, ziņo AS "Latvenergo".

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 2%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 2% un bija 103,35 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo" pārstāvji.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 1%

lektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 1% un bija 95,37 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo".