• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LIAA sniedz atbalstu uzņēmējiem jaunu piegāžu avotu meklējumos

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:41, 27.03.2022


Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sniedz atbalstu būvkomersantiem un metālapstrādātājiem alternatīvo izejvielu piegāžu avotu meklējumos, tomēr pastāv globāls šo izejvielu trūkums, kas var novest pie uzņēmumu darbības pārtraukšanas, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvajā ziņojumā, kas iesniegts Ministru kabinetā.



Ziņojumā norādīts, ka LIAA veikusi Latvijas uzņēmēju aptauju, lai identificētu komersantus, kuri saskārušies ar izejvielu deficītu vai eksporta tirgu nepieejamību, eskalējoties kara darbībai Ukrainā. Saņemta informācija no 125 uzņēmumiem, tostarp no būvniecības nozari un metālapstrādes nozari pārstāvošiem.

No 125 saņemtajām uzņēmēju anketām 48 norādīts, ka karadarbība Ukrainā ietekmēs izejvielu pieejamību Krievijā, kā arī daži uzņēmumi norādījuši, ka karadarbība ietekmēs arī izejvielu pieejamību Baltkrievijā un Ukrainā.

Sankcijas būtiski ir ietekmējušas uzņēmējus, kas importē metāla izstrādājumus no Krievijas un Baltkrievijas, informē EM. Šie uzņēmēji pārstāv tādas nozares kā metālapstrāde, mašīnbūve, aizsardzības industrija, būvniecība, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.

Informatīvajā ziņojumā teikts, ka uzņēmēji apzina jaunus izejvielu piegādātājus, tomēr pastāv globāls šo izejvielu trūkums, kas var novest pie uzņēmumu darbības pārtraukšanas.

Šobrīd LIAA sadarbībā ar nozares pārstāvjiem apzina iespējamos pasākumus, lai sekmētu būvizstrādājumu importu no citām valstīm, informē EM.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Ekonomika Latvija pērn samazinājies uzņēmumu maksātnespējas gadījumu skaits

Latvija pagājušajā gadā bija viena no retajām valstīm Centrāleiropas un Austrumeiropas (CAE) reģionā, kurā samazinājās uzņēmumu maksātnespējas gadījumu skaits, informēja risku pārvaldības kompānijas "Coface" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika LTRK: Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms

Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms, liecina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un pētījumu kompānijas "SKDS" veiktā uzņēmēju vadītāju aptauja 2023.gada novembrī-decembrī.

Ekonomika Eksporta un inovāciju balvai izvirzīti 55 uzņēmumi

Šogad Eksporta un inovācijas balvai izvirzīti 55 uzņēmumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Sabiedrība Sāk informatīvo kampaņu par cilvēktiesību ievērošanu biznesā

Lai pievērstu uzmanību jautājumiem par cilvēktiesību ievērošanu uzņēmumu darbībā, uzsākta informatīvā kampaņa "Bizness un cilvēktiesības - labs labu uzlabo", informē Tiesībsarga birojs.

Ekonomika Latvijas un Lietuvas lielākie uzņēmumi atguvuši optimismu par biznesa izaugsmi

Latvijas un Lietuvas lielākie uzņēmumi ir atguvuši zināmu optimismu par biznesa izaugsmi, aģentūru LETA informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas lielo uzņēmumu finanšu direktoru aptauju.