• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sāk informatīvo kampaņu par cilvēktiesību ievērošanu biznesā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:42, 02.11.2023


Lai pievērstu uzmanību jautājumiem par cilvēktiesību ievērošanu uzņēmumu darbībā, uzsākta informatīvā kampaņa "Bizness un cilvēktiesības - labs labu uzlabo", informē Tiesībsarga birojs.



Tiesībsargs Juris Jansons uzsvēra, ka biznesa galvenā vērtība ir cilvēks. Viņš piekrīt, ka ir uzņēmumi, kuri par savu ilgtspēju domā jau šobrīd, būtisku vērību pievēršot cilvēktiesību ievērošanai. Informatīvās kampaņas mērķis būs vairot šī vēstījuma atpazīstamību, par pamatu ņemot arī starptautiskus tiesību dokumentus. Jansons turpmāko pusgadu apņēmies vērst sabiedrības uzmanību uz uzņēmumu mijiedarbību ar cilvēkiem.

Informatīvā kampaņa nav vienīgā plānotā aktivitāte biznesa un cilvēktiesību tēmā. Tiesībsargs tuvākā pusgada laikā īstenos arī citas aktivitātes, tostarp pētīs situāciju Latvijā un rīkos konferenci.

Tiesībsarga biroja pārstāvis atzīmēja, ka Eiropas Savienībā šobrīd tiek izstrādāta direktīva par uzņēmumu pienācīgu rūpību attiecībā uz ilgtspēju. Lai arī direktīva galvenokārt attieksies uz lielajiem uzņēmumiem, pievērst uzmanību cilvēktiesību ievērošanai uzņēmuma darbībā esot aicināts ikviens uzņēmējs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Ekonomika LTRK: Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms

Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms, liecina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un pētījumu kompānijas "SKDS" veiktā uzņēmēju vadītāju aptauja 2023.gada novembrī-decembrī.

Ekonomika Eksporta un inovāciju balvai izvirzīti 55 uzņēmumi

Šogad Eksporta un inovācijas balvai izvirzīti 55 uzņēmumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Ekonomika Latvijas un Lietuvas lielākie uzņēmumi atguvuši optimismu par biznesa izaugsmi

Latvijas un Lietuvas lielākie uzņēmumi ir atguvuši zināmu optimismu par biznesa izaugsmi, aģentūru LETA informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas lielo uzņēmumu finanšu direktoru aptauju.

Ekonomika «Stockmann» varētu mainīt grupas nosaukumu

Somijas mazumtirdzniecības grupas "Stockmann" direktoru padome nolēmusi sākt stratēģisku izvērtējumu, lai grupas darbības centrā izvirzītu zīmolu "Lindex" un, iespējams, mainītu grupas nosaukumu uz "Lindex Group", kā arī izpētītu "Stockmann" universālveikalu biznesa stratēģiskās alternatīvas, teikts "Stockmann" paziņojumā Helsinku biržai.