• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liegt tiesu izpildītājiem šogad vērst piedziņu uz pabalstiem? Saeima nepiekrīt

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:57, 19.05.2020


Saeimas deputātu vairākums šodien nepiekrita opozīcijas rosinātajam likuma grozījumam, kas paredzētu šogad aizliegt tiesu izpildītājiem parādu piedziņu vērst uz jebkāda veida pabalstiem.



Opozīcijas deputāti bija iesnieguši priekšlikumu grozījumiem likumā "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību".

Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S) uzsvēra, ka šis priekšlikums ir pašsaprotams, jo patlaban cilvēkiem ir sarežģīti apstākļi un daudzi cilvēki ir zaudējuši darbu. "Šī ir aksioma - ja ir krīzes, ārkārtējā situācija, ja cilvēki zaudē darbu un iztikas iespējas, ja viņiem tiek maksāts pabalsts, tad ļaut tiesu izpildītājiem no pabalstiem kaut ko iekasēt ir greizi un ārpus morāles. Ja kādam ir bažas, ka tas skars alimentu saņēmējus, tad priekšlikumu varēja precizēt, bet tas nenotika," teica politiķis, mudinot koalīcijas deputātus atgriezties pie cilvēcīguma, atceroties, kā ir bijis dzīvot, pirms kļūšanas par deputātiem.

Viņš arī piebilda, ka esot interesanti vērot, ka cilvēki, kas uz Saeimu atnākuši "no ielas", tik ātri sevi uzskata par kungiem. "Iepriekš vēlētāji izbalsoja pusi no Saeimas. Karma ir tāda lieta, ka jūs drīz paši būsiet uz ielas, kur satiksiet cilvēkus, kam tika atteikti pabalsti, kam tika veikta piedziņa no pabalstiem," brīdināja Dombrovskis.

Deputāte Linda Liepiņa pauda nožēlu, ka viņai nav iespējas visiem demonstrēt bildi, kurā redzams, ka kāds vīrietis saņēmis pabalstu 80 eiro apmērā, tomēr no šīs summas trīs reizes novilka nauda parādu piedziņai. "Tas ir šausmīgi - ar vienu roku atmetam 80 eiro, bet tajā pašā dienā tiek novilkti 40 eiro Valsts ieņēmumu dienestam. Eu, nu nopietni? Un jums ir vienalga. Nu bravo!" neapmierinātību izteica politiķe.

Politiķis Viktors Valainis (ZZS) atgādināja, ka iepriekšējās krīzes lielākā traģēdija bija emigrācija, kas tagad, saskaņā ar sociologu prognozēm, varētu būt vēl lielāka. Deputāta ieskatā tiesu izpildītāju vēršanās pret iedzīvotājiem varētu veicināt emigrāciju.

"Ja cilvēkam ir tik grūti, ka viņš vēršas pēc pabalsta, bet viņam to apcērpj, tad atcerieties, ka biļete uz ārzemēm nav nemaz tik dārga, turklāt tur arī trūkst darba roku," norādīja deputāts.

Minēto priekšlikumu Saeimas deputātu vairākums neatbalstīja. Saeimai vēl jābalso par likumprojektu kopumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.