• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sabiedriskajā transportā sejas maskas vairs faktiski nelieto. Ko saka Dumpis?

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
lsm.lv 09:03, 29.06.2020


Līdz ar lielo karstumu, kas valda uz ielām un arī sabiedriskajā transportā, mutes un deguna aizsegu vairs izmanto tikai retais, novērojis LTV raidījums “Panorāma”. Daudzi cilvēki sūdzas par svelmi un bezgaisu autobusos un tramvajos.



Pusdienas laikā termometra stabiņš galvaspilsētā pārsniedz 30 grādu atzīmi un pilsētas centrā nākas meklēt ēnu, kur patverties. Taču arī šajā karstumā piesardzības nolūkos prasību sabiedriskajā transportā valkāt mutes un deguna aizsegu neviens nav atcēlis.

“Ir grūti, bet, kas ir jādara, tas ir jādara,” par nepieciešamību lietot maskas saka sabiedriskā transporta pasažieres Rūta un Sandra.

Pat ja transportlīdzekļa salonā gaiss ir atvēsināts un tas turas normas robežās, tad tikai samērā īsu mirkli. Jo, apstājoties pieturā, durvis atveras, un karstums ar joni atkal ienāk iekšā. Tur neko nevar darīt.

Ikdienā piepildītajā 19. trolejbusā šoreiz cilvēku stipri mazāk.

Masku visi pasažieri izvelk vien tad, kad viņiem par to pavaicā. Citi godīgi saka, ka izturēt braucienu ar aizsegtu degunu viņi nevar.

“Cik man te jābrauc līdz galam?! Nu traucē man elpot. Man ir, kaut kur tur ir jāpameklē,” atzīst sabiedriskā transporta pasažiere Valentīna

Daudz nepatīkamāka sajūta, vizinoties 5. tramvajā. Vecajiem tramvajiem gaisa kondicionieru nav. Atvērti logi un lūkas.

Sejas maskas nav arī sabiedriskā transporta pasažierei Agnesei. Viņa uzsver: “Nav iegādāta. Un īstenībā, ja man būtu, es nevilktu, jo tad man nebūtu gaisa vispār šeit.”

“Rīgas satiksmē” stāsta, ka sūdzības no pasažieriem pēdējo dienu laikā saņem regulāri. Tad brigāde nekavējoties reaģē un dodas izmērīt, cik augsta temperatūra salonā valda. Tai nevajadzētu pārsniegt 28 grādus. Vienreiz secināts, ka kondicionieris nedarbojas, bet tā gadoties reti.

“Rīgas satiksmes” pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane uzsver:

“Skaidrs, ka tik karstā laikā visi kondicionieri tiek ieslēgti, bet, protams, ka vēsu temperatūru sabiedriskajā transportā ir ļoti grūti nodrošināt.”

Tikmēr pašvaldības policija pārbaudes sabiedriskajā transportā aizvien turpina. Sejas vairogus lieto arī biļešu kontrolieri, un reklāmas par to, ka nepieciešams aizsegt degunu un muti, izlīmētas arī pieturvietās. Sodīt par maskas nevalkāšanu nevar, vien aizrādīt.

“Pārsvarā šis darbs norit preventīvā veidā. Policija veic pārrunas ar tiem pasažieriem, kuriem nav maskas. Arī policijas novērojumi liecina – jo dienas, jo mazāk cilvēku maskas sabiedriskajā transportā izmanto,” norāda pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Patlaban sejas aizsegs sabiedriskajā transportā aizvien ir obligāti jālieto, bet infektologs Uga Dumpis jau norādījis, ka šis ierobežojums, viņaprāt, būtu daļēji atceļams:

“Tas būtu viens no ierobežojumiem, par ko varētu diskutēt. Sabiedriskais transports tomēr nav tā vieta, kur ir visaugstākie riski.”

Prasību lietot aizsargmasku, viņaprāt, varētu saglabāt starppilsētu maršrutos, kur cilvēki sēž cits citam blakus ilgāku laika posmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.